ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καναδάς κλείνει τα λιμάνια του στα ρωσικά πλοία

12:03 - 03 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Ο Καναδάς κλείνει τα λιμάνια του στα ρωσικά πλοία
Σε απάντηση στην εισβολή του Ρώσου Προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία, η κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να κλείσει τα λιμάνια του σε όλα τα ρωσικά πλοία ή νηολογημένα πλοία.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών του Καναδά, Omar Alghabra, την Υπουργό Εξωτερικών, Mélanie Joly και την Υπουργό Αλιείας, Ωκεανών και της Καναδικής Ακτοφυλακής, Joyce Murray, η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αργότερα αυτή την εβδομάδα μέσω διαταγών που εκδόθηκαν σύμφωνα με το νόμο περί ειδικών οικονομικών μέτρων.

"Η κυβέρνηση του Καναδά καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε δράση για να σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία. Λαμβάνουμε μέτρα για να κλείσουμε τα καναδικά λιμάνια και τα εσωτερικά ύδατα σε ρωσικά πλοία ή νηολογημένα πλοία", δήλωσε ο Omar Alghabra.

Αυτές οι ενέργειες αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών συντονισμού μεταξύ των εταίρων της Ομάδας των Επτά (G7), συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και των ομοϊδεατών χωρών, προκειμένου να λογοδοτήσει η ρωσική ηγεσία για την κλιμάκωση της επιθετικότητάς της σύμφωνα με ανακοίνωση της καναδικής κυβέρνησης.

Στην ίδια κατεύθυνση, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε επίσης από τα βρετανικά λιμάνια να αρνηθούν την πρόσβαση σε όλα τα ρωσικά πλοία.

Η Mélanie Joly είπε ότι ο Καναδάς θα συνεχίσει να επιβάλλει μέτρα για να απαντήσει στην κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου από τη Ρωσία. «Το μήνυμά μας είναι σαφές: ο Καναδάς στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και του γενναίου και ανθεκτικού λαού της», επεσήμανε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.