ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hapag-Lloyd: Εξαγοράζει τη ναυτιλιακή εταιρεία Deutsche Afrika-Linien

10:33 - 16 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Hapag-Lloyd: Εξαγοράζει τη ναυτιλιακή εταιρεία Deutsche Afrika-Linien
Η Hapag-Lloyd υπέγραψε συμβόλαιο να αγοράσει την Deutsche Afrika-Linien.

Οι δύο εταιρείες με έδρα το Αμβούργο υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η Hapag-Lloyd θα αποκτήσει την επιχείρηση τακτικών γραμμών εμπορευματοκιβωτίων, DAL.

Η DAL λειτουργεί με τέσσερις υπηρεσίες τακτικών γραμμών μεταξύ Ευρώπης, Νότιας Αφρικής και Ινδικού Ωκεανού και έχει γραφεία στη Γερμανία και τη Νότια Αφρική καθώς και μέσω τρίτων πρακτόρων σε 47 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρεία DAL διαθέτει ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 6.589 teu και διαχειρίζεται ένα στόλο εμπορευματοκιβωτίων περίπου 17.800 κιβωτίων, το οποίο θα εξαγοραστεί ως μέρος της εξαγοράς.

«Η Αφρική παραμένει μια σημαντική αγορά στρατηγικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερα για την προσφορά υπηρεσιών μας από και προς τη Νότια Αφρική, η DAL είναι μια πολύτιμη προσθήκη που μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας καλύτερο δίκτυο και πρόσθετη κάλυψη λιμένων σε αυτήν την περιοχή», δήλωσε ο Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd.

«Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους συναδέλφους της DAL. Με την ευρεία εμπειρία και τις γνώσεις τους στην αγορά, θα μας υποστηρίξουν σημαντικά να αναπτυχθούμε περαιτέρω στην Αφρική».

Η Αφρική ήταν μια περιοχή εστίασης για επέκταση για τη Hapag-Lloyd και πέρυσι απέκτησε την εξειδικευμένη στην Αφρική ναυτιλιακή εταιρεία NileDutch, η οποία ενίσχυσε σημαντικά την παρουσία και την προσφορά υπηρεσιών της προς και από τη Δυτική Αφρική. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν έγιναν γνωστές.

Η Hapag Lloyd άνοιξε επίσης νέα γραφεία στην Κένυα, το Μαρόκο και τη Σενεγάλη το 2021 και ίδρυσε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Ποιότητας στον Μαυρίκιο το 2020.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της DAL υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.