ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νορβηγία: Επένδυση $22,41 εκατ. για την ενεργειακή μετάβαση

10:58 - 21 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Νορβηγία: Επένδυση $22,41 εκατ. για την ενεργειακή μετάβαση
Η Νορβηγία επενδύει 200 εκατομμύρια NOK (22,41 εκατομμύρια δολάρια) στο HYDROGENi, ένα νέο κέντρο ενεργειακής έρευνας αφιερωμένο στο υδρογόνο και την αμμωνία, δηλαδή για να βοηθήσει την ενεργειακή μετάβαση.

Αυτό το οκταετές κέντρο έχει πάνω από 50 βιομηχανικούς και ακαδημαϊκούς Νορβηγούς και Ευρωπαίους εταίρους. Επιπλέον, η καινοτομία από την έρευνα του κέντρου θα αποτελέσει βασικό μοχλό της πράσινης αλλαγής στη Νορβηγία. Ο Nils Røkke της SINTEF θα ηγηθεί του κέντρου.

«Το υδρογόνο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργειακή μετάβαση παγκοσμίως, στην Ευρώπη και στη Νορβηγία. Θα προσθέσει στρατηγική αυτονομία στο ενεργειακό σύστημα, ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα στην Ευρώπη σήμερα. Το H2 μπορεί να κάνει το ενεργειακό σύστημα πιο ανθεκτικό, αλλά και να μας βοηθήσει να πετύχουμε τον καθαρό μηδενικό στόχο μας μέχρι το 2050», δήλωσε η Alexandra Bech Gjørv, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SINTEF.

«Το υδρογόνο που παράγεται από ηλεκτρική ενέργεια ή φυσικό αέριο είναι μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία που απαιτεί νέες γνώσεις και ικανότητες. Η HYDROGENi θα διεξάγει έρευνα για το πώς να οικοδομήσουμε μια βιώσιμη οικονομία υδρογόνου και να εκπαιδεύσουμε ικανούς υποψηφίους σε πρωτοφανή κλίμακα στη Νορβηγία», δήλωσε η Anne Borg, πρύτανης στο NTNU.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.