ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Nautilus συγκεντρώνει $34 εκατ. για τη ναυτιλιακή απανθρακοποίηση

12:54 - 21 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Η Nautilus συγκεντρώνει $34 εκατ. για τη ναυτιλιακή απανθρακοποίηση
Η εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας Nautilus συγκέντρωσε 34 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της Σειράς Β για την απαλλαγή από τον άνθρακα της ναυτιλίας και τη βελτιστοποίηση της οικονομίας του ταξιδιού στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Microsoft διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο με το ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών, M12, και το ταμείο καινοτομίας Microsoft Climate, συνεπενδύοντας για πρώτη φορά και σηματοδοτώντας τις δεσμεύσεις της για τους στόχους βιωσιμότητας και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Αυτός ο γύρος ανεβάζει το συνολικό αντλούμενο κεφάλαιο της Nautilus σε πάνω από 48 εκατομμύρια δολάρια, για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων προϊόντων που υποστηρίζουν τους στόχους των πελατών για την απελευθέρωση του άνθρακα μεγιστοποιώντας τα κέρδη, την προσέλκυση νέων ταλέντων τεχνολογίας και το άνοιγμα και επέκταση νέων γραφείων σε βασικούς ναυτιλιακούς κόμβους παγκοσμίως.

«Σήμερα, είμαστε σε θέση να ενδυναμώσουμε τις θαλάσσιες ναυτιλιακές εταιρείες με μια πορεία για τη δημιουργία πιο κερδοφόρας επιχείρησης, που ταυτόχρονα τις βοηθάει να μειώσουν την ένταση του άνθρακα αμέσως. Οι εταιρείες που κερδίζουν στην αγορά κινητοποιούν τώρα πόρους για να υιοθετήσουν μια συλλογική, καθοδηγούμενη από δεδομένα προσέγγιση για τη μεταμόρφωση των ταξιδιών τους», σχολίασε ο Matt Heider, Διευθύνων Σύμβουλος της Nautilus Labs.

Επιπλέον, ο Mark Kroese, γενικός διευθυντής λύσεων βιωσιμότητας στη Microsoft, δήλωσε: «Η Microsoft έχει δεσμευτεί να επιταχύνει την παγκόσμια πρόοδο προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να υποστηρίζει τους εταίρους μας να προσφέρουν αποτελέσματα που υπερβαίνουν τις εξαιρετικές οικονομικές αποδόσεις για να έχουν καταλυτικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Η M12 και το Climate Innovation Fund συνεπενδύουν για πρώτη φορά στη Nautilus, μια επιχείρηση που μπορεί να είναι και υψηλής ανάπτυξης και να επιτύχει σημαντικούς στόχους απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές σε κλίμακα».

Στον γύρο της Σειράς Β συμμετείχαν επίσης νέοι και υφιστάμενοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των NSS Advisors, Systemiq Capital, Root Ventures, Quiet Capital, TMV και Amplifier.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:54 - 21 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.