ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euroseas: Νέες συμφωνίες κατασκευής τριών containerships για $102 εκατ.

11:32 - 22 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Euroseas: Νέες συμφωνίες κατασκευής τριών containerships για $102 εκατ.
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas Ltd., ιδιοκτήτρια και διαχειριστής πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πάροχος θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση για την κατασκευή τριών πλοίων.

Πρόκειται για πλοία feeder μικρού μεγέθους οικολογικού σχεδιασμού, με χωρητικότητα 1.800 teu. Θα ναυπηγηθούν στο Hyundai Mipo Dockyard Co. στην Κορέα και έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, ένα το πρώτο και δύο το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Το συνολικό τίμημα για την κατασκευή των τριών πλοίων είναι περίπου 102 εκατομμύρια δολάρια που η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με συνδυασμό χρέους και ίδια κεφάλαια.

Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία τριών σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οικολογικού σχεδιασμού έτοιμα για LNG χωρητικότητας 1.800 teu το καθένα σε ένα από τα καλύτερα ποιοτικά ναυπηγεία στον κόσμο, στο ίδιο ναυπηγείο δόθηκαν προηγούμενες παραγγελίες για τέσσερα πλοία χωρητικότητας 2.800 teu. Αυτή η παραγγελία συνεχίζει τη στρατηγική μας για περαιτέρω ανάπτυξη της Euroseas με τρόπο που εκμεταλλεύεται τη σχετική ελκυστικότητα των τιμών νεότευκτων σε σύγκριση με την τιμή των μεταχειρισμένων πλοίων· επιπλέον, βασίζεται στη δέσμευσή μας να έχουμε περιβαλλοντικά φιλικό στόλο και συμβάλλοντας στην προσπάθεια απανθρακοποίησης του κλάδου μας. Σε ένα αρκετά ταραχώδες και αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, παραμένουμε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε και τα επτά νεότευκτα στο στόλο μας τα επόμενα δυόμισι χρόνια, δημιουργώντας μια σειρά στόλου επικεντρωμένη στα πιο εμπορικά μεγέθη του κλάδου των πλοίων feeder μικρού μεγέθους».

Η Εταιρεία διαθέτει σήμερα στόλο 16 πλοίων που αποτελείται από 10 κατηγορίας Feeder και 6 Intermediate containerships. Τα πλοία έχουν χωρητικότητα φορτίου 50.371 teu. Συμπεριλαμβανομένων των τριών νεότευκτων πλοίων, η Εταιρεία έχει συνολικά επτά πλοία που έχουν υπογραφεί για ναυπήγηση. Σε βάση πλήρους παράδοσης, ο στόλος της Εταιρείας θα αυξηθεί σε 23 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με χωρητικότητα φορτίου περίπου 66.971 teu.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.