ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Port Houston: Πέτυχε τον πιο πολυσύχναστο Φεβρουάριο στην ιστορία του

09:19 - 01 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Port Houston: Πέτυχε τον πιο πολυσύχναστο Φεβρουάριο στην ιστορία του
Το Port Houston πέτυχε τον πιο πολυσύχναστο Φεβρουάριο στην ιστορία του, διακινώντας 271.399 TEU, που μεταφράζεται σε αύξηση όγκου εμπορευματοκιβωτίων κατά 37% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει δει ποτέ το Port Houston τον Φεβρουάριο από άποψη εμπορευματοκιβωτίων», σημείωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του λιμανιού, Ρότζερ Γκίντερ.

Πρόσθεσε επίσης ότι ως απάντηση σε αυτή την ισχυρή ανάπτυξη, το λιμάνι των ΗΠΑ επιταχύνει τα έργα στους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων του, «όπως το άνοιγμα πρόσθετων πυλών στο Barbours Cut Container Terminal».

«Η άφιξη τριών νέων γερανών neo-Panamax από πλοίο σε ακτή στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Bayport τον Φεβρουάριο θα μας επιτρέψει να εργαζόμαστε σε μεγαλύτερα πλοία», δήλωσε ο Guenther, ο οποίος ζήτησε συνεργασία για αύξηση της αποτελεσματικότητας.

«Ζητάμε από τους εισαγωγείς να επισπεύσουν την παραλαβή των εμπορευματοκιβωτίων και τους εξαγωγείς να συνεργαστούν στενά με τους μεταφορείς τους για να βελτιώσουν τα χρονοδιαγράμματα και τις παραδόσεις για να διατηρήσουν ένα ρευστό περιβάλλον», επεσήμανε.

Τους πρώτους δύο μήνες του 2022, οι όγκοι εμπορευματοκιβωτίων στο Port Houston έφθασαν τα 594.826 TEU, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 31% από έτος μέχρι σήμερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.