ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Baltic Exchange: Σε κίνδυνο Βρετανοί ναυλομεσίτες λόγω συμφωνιών με Ρωσία

14:45 - 06 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Baltic Exchange: Σε κίνδυνο Βρετανοί ναυλομεσίτες λόγω συμφωνιών με Ρωσία
Τη Δευτέρα, το Baltic Exchange ενημέρωσε τα μέλη του ότι πιστεύει ότι πολλοί συμμετέχοντες στη ναυτιλιακή βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνουν σοβαρό κίνδυνο συμμόρφωσης εάν συνεχίσουν να συμμετέχουν σε καθημερινές επιχειρηματικές συναλλαγές με ρωσικές οντότητες.

«Μετά από συζητήσεις με ένα μέλος του χρηματιστηρίου ναύλων του Λονδίνου που έλαβε προφορική καθοδήγηση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, το Baltic Exchange θεωρεί ότι απαγορεύεται στα άτομα του Ηνωμένου Βασιλείου να διαμεσολαβούν, να ναυλώνουν και να πωλούν πλοία σε άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία», ανέφερε ο οργανισμός σε εγκύκλιο για τα μέλη.

Αυτό περιλαμβάνει συναλλαγές με άτομα που διαμένουν στη Ρωσία, καθώς και εταιρείες που έχουν συσταθεί ή βρίσκονται στη Ρωσία, και καλύπτει όλες τις εταιρείες του ΗΒ και τα υπερπόντια τμήματα τους.

«Το Baltic Exchange συνιστά στα Μέλη του Ηνωμένου Βασιλείου να λάβουν επειγόντως τις δικές τους ανεξάρτητες νομικές συμβουλές σχετικά με αυτό το ζήτημα και να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διενέργεια ελέγχων ιστορικού σε εταιρείες και πιθανούς πελάτες», συμβουλεύει το χρηματιστήριο.

Η ανακοίνωση θα μπορούσε να επηρεάσει ένα σημαντικό μερίδιο των ναυλομεσιτικών εταιρειών του κόσμου, πολλές από τις οποίες έχουν την έδρα τους στο Λονδίνο ή έχουν μεγάλα υποκαταστήματα στην οικονομική του περιοχή. Το Baltic Exchange βρίσκεται το ίδιο στο City του Λονδίνου, αν και η μητρική του εταιρεία έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη.

Η εν λόγω είδηση είναι μία από τις τελευταίες, από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία, που έχουν επηρεάσει τη ρωσική ναυτιλία. Πέντε από τις έξι κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο έχουν αποχωρήσει ουσιαστικά από τη ρωσική αγορά, με ορισμένες εξαιρέσεις για ανθρωπιστικά αγαθά.

Η Κοινή Επιτροπή Πολέμου στο Lloyd's έχει καταχωρίσει όλες τις ρωσικές χωρικές θάλασσες στο μητρώο περιοχών με αυξημένο κίνδυνο πολέμου, τρομοκρατίας ή πειρατείας. Πολλοί κορυφαίοι πάροχοι καυσίμων έχουν σταματήσει να συνεργάζονται με ρωσικά πλοία, συμπεριλαμβανομένης της Bunker Holding, της μεγαλύτερης εταιρείας ανεφοδιασμού καυσίμων στον κόσμο. Το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς έχουν απαγορεύσει όλα τα ρωσικά πλοία από τα λιμάνια τους και άτυπα εμπόδια - όπως τα συνδικάτα λιμενεργατών που αρνούνται να εξυπηρετήσουν ρωσικά πλοία - προσθέτουν περαιτέρω προκλήσεις για τους Ρώσους πλοιοκτήτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.