ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η CMA CGM αγοράζει την GEFCO

18:38 - 08 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Η CMA CGM αγοράζει την GEFCO
Ο πρόεδρος της CMA CGM έχει προχωρήσει στην εξαγορά σχεδόν του 100% της GEFCO, μιας εταιρείας logistics αυτοκινήτων της οποίας το μέλλον φαινόταν αβέβαιο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η GEFCO με έδρα τη Γαλλία ελέγχονταν κατά 75% από τους κρατικούς Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, μια οντότητα που της επιβλήθηκαν γρήγορα κυρώσεις πριν από πέντε εβδομάδες καθώς ο πόλεμος ξεκίνησε στην Ανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1949 ως Les Groupages Express de Franche-Comté (GEFCO), οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι εντάχθηκαν ως κύριος μέτοχος πριν από 10 χρόνια.

Η GEFCO είναι σήμερα ο νούμερο ένα ευρωπαϊκός ηγέτης της εφοδιαστικής αλυσίδας τελικών οχημάτων και περιγράφεται στον ιστότοπό της ως ένας από τους κορυφαίους δέκα παγκόσμιους εταίρους σε λύσεις πολυτροπικής αλυσίδας εφοδιασμού. Διαθέτει ένα δίκτυο που εκτείνεται σε 47 χώρες και απασχολεί περίπου 11.500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο – με περισσότερους από 2.500 από αυτούς στη Γαλλία.

Η εξαγορά που πιστεύεται ότι αξίζει περίπου 488 εκατομμύρια δολάρια, υποβλήθηκε στις αρχές ανταγωνισμού για έγκριση. Ωστόσο, στο πλαίσιο ειδικής διαδικασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξουσιοδότησε την CMA CGM να αποκτήσει άμεσα το κεφάλαιο της GEFCO, εν αναμονή της τελικής έγκρισης που θα γίνει τους επόμενους μήνες.

«Η εξαγορά θα ενισχύσει το φάσμα των υπηρεσιών logistics που παρέχει η CEVA Logistics, η θυγατρική logistics της CMA CGM, στους πελάτες της, ειδικά στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η CMA CGM. Το ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τη Μασσαλία σημείωσε κέρδη ρεκόρ 18 δισ. δολαρίων πέρυσι. Το προηγούμενο έτος, τον Μάιο του 2020, η CMA CGM εξασφάλισε μια κρατική εγγύηση δανείου που συνδέεται με την πρώιμη έναρξη της κρίσης του κορονοϊού, με την κυβέρνηση Μακρόν να υποστηρίζει δάνειο 1,05 δισ. ευρώ από την BNP Paribas, την HSBC France και τη Société Générale.

Ο Saadé, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CMA CGM, σχολίασε: «Η εξαγορά της GEFCO αντιπροσωπεύει ένα περαιτέρω βήμα στη στρατηγική ανάπτυξής μας και ενισχύει τη θέση μας ως παγκόσμιου παράγοντα στις μεταφορές και τα logistics. Με την GEFCO, η θυγατρική μας CEVA θα γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στην επιμελητεία αυτοκινήτων, έχοντας πρόσφατα βελτιώσει τις δυνατότητές της στην επιμελητεία ηλεκτρονικού εμπορίου με την εξαγορά της Ingram Micro CLS. Δημιουργούμε έναν Γάλλο ηγέτη για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.”

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.