ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επενδύει στη βελτίωση της λιμενικής υποδομής

07:07 - 13 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επενδύει στη βελτίωση της λιμενικής υποδομής
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα δώσει άλλα 234,3 εκατομμύρια δολάρια στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Λιμενικής Υποδομής (PIDP) με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας της διακίνησης αγαθών στα λιμάνια της χώρας.

Ειδικότερα, η Ναυτιλιακή Διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (MARAD) ανακοίνωσε ότι έως και 684,3 εκατομμύρια δολάρια είναι πλέον διαθέσιμα για επιχορηγήσεις και θα δοθούν σε ανταγωνιστική βάση σε έργα που σχετίζονται με τα λιμάνια.

"Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ετήσια χρηματοδότηση για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Λιμενικής Υποδομής στην ιστορία και θα βοηθήσει στη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού μας, στην επιτάχυνση της ασφαλούς, αποτελεσματικής και αξιόπιστης διακίνησης αγαθών και τελικά θα εργαστεί για να κάνει τα αγαθά πιο προσιτά για τους Αμερικανούς", ανέφερε η MARAD σε μια δήλωση.

Στις 23 Φεβρουαρίου, η MARAD εξέδωσε ανακοίνωση ευκαιρίας χρηματοδότησης (NOFO) ανακοινώνοντας τη διαθεσιμότητα 450 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για το πρόγραμμα PIDP βάσει του Δικομματικού Νόμου για τις Υποδομές. 

Οι αιτήσεις για τις επιχορηγήσεις συνεχίζουν να υποβάλλονται στις 16 Μαΐου και οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο παρελθόν μπορούν να επανεξεταστούν λόγω της τροποποίησης μετά την αύξηση της χρηματοδότησης, σύμφωνα με δήλωση της MARAD.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.