ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η CMA CGM ενώνει δυνάμεις με Air France- KLM

16:55 - 23 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Η CMA CGM ενώνει δυνάμεις με Air France- KLM
Ο γρήγορος μετασχηματισμός του γαλλικού ομίλου μεταφορών CMA CGM προχωρά υπό την ηγεσία του Rodolphe Saadé. Ο Όμιλος θα επενδύσει στην Air France-KLM, στον τομέα των αεροπορικών φορτίων.

Η μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία που υπογράφηκε θα οδηγήσει και τα δύο μέρη να συνδυάζουν τα συμπληρωματικά δίκτυα φορτίου, την πλήρη χωρητικότητα φορτηγών και τις αποκλειστικές υπηρεσίες.

Η συμφωνία θα έχει αρχική διάρκεια 10 ετών. Η Air France-KLM και η CMA CGM θα εκμεταλλευτούν αποκλειστικά τη χωρητικότητα αεροσκαφών πλήρους φορτίου των αντίστοιχων αεροπορικών εταιρειών που αποτελείται αρχικά από έναν στόλο 10 αεροσκαφών πλήρους φορτίου και επιπλέον 12 κατόπιν παραγγελίας. Αυτή η νέα εμπορική συνεργασία καλύπτει επίσης τη χωρητικότητα αεροσκαφών της Air France-KLM, συμπεριλαμβανομένων άνω των 160 αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων.

Ο Saadé, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CMA CGM, δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτήν τη στρατηγική συνεργασία με την Air France-KLM. Μας επιτρέπει να επιταχύνουμε σημαντικά την ανάπτυξη του αεροπορικού μας τμήματος, CMA CGM Air Cargo, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, και να τοποθετήσουμε τις δύο εταιρείες μας μεταξύ των κορυφαίων παικτών στον κόσμο στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών».

Ο Saadé είπε ότι η συνεργασία είναι πλήρως σύμφωνη με τη στρατηγική και τη φιλοδοξία της CMA CGM να γίνει ηγέτης στα ολοκληρωμένα logistics.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, που συνδυάστηκε με τη μεγαλύτερη ανοδική πορεία της ναυλαγοράς εμπορευματοκιβωτίων, η CMA CGM επεκτάθηκε πολύ πέρα ​​από το βασικό της υπόβαθρο, εξαγοράζοντας την CEVA Logistics, την Ingram Micro's Commerce & Lifecycle Services (CLS), την Colis Privé και την GEFCO. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η εταιρεία δημιούργησε επίσης τη CMA CGM Air Cargo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mediterranean Shipping Co (MSC) που ελέγχεται από την οικογένεια Aponte συνδέθηκε με τη γερμανική Lufthansa νωρίτερα φέτος για να εξετάσει μια προσπάθεια εξαγοράς της πλειοψηφίας της διάδοχης Alitalia ITA Airways.

Στην Ασία υπάρχουν πολλές ναυτιλιακές εταιρείες με αεροπορικά ενδιαφέροντα. Η ταϊβανέζικη Evergreen έχει την EVA Air, ενώ η ιαπωνική Nippon Yusen Kaisha (NYK) διευθύνει τη Nippon Cargo Airlines. Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Πεκίνο δημιούργησε την China Logistics Group με τρεις στρατηγικούς επενδυτές, την China Eastern Air, την Cosco και την China Merchants.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.