ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι της Καλαμάτας κόμβος για τις εξαγωγές ρωσικών καυσίμων

06:59 - 24 Μαϊ 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι της Καλαμάτας κόμβος για τις εξαγωγές ρωσικών καυσίμων
Το λιμάνι της Καλαμάτας της Ελλάδας έχει αναδειχθεί ως βασικός αγωγός για τις εξαγωγές ρωσικών καυσίμων τους μήνες μετά την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Καθώς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να παζαρεύουν για ένα εμπάργκο πετρελαίου, οι Έλληνες παίκτες αποκομίζουν σημαντικά κέρδη μεταφέροντας ρωσικά φορτία.

Και δεν είναι μόνον ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους μεταφορείς ρωσικής ενέργειας τους τελευταίους τρεις μήνες. Τα δεδομένα παρακολούθησης από τη Refinitiv Eikon δείχνουν επίσης πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Ελλάδας, λόγω γεωπολιτικής θέσης, για τις φορτώσεις από πλοίο σε πλοίο προς τους μετέπειτα προορισμούς κυρίως στην Ασία.

Τον Απρίλιο, οι αποστολές ρωσικού μαζούτ με προορισμό την Ελλάδα έφτασαν σχεδόν τους 0,9 εκατομμύρια τόνους, διπλάσια επίπεδα συγκριτικά με το μήνα Μάρτιο, ενώ ο Μάιος βρίσκεται σε τροχιά για νέα ρεκόρ.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού μεταφέρθηκε από τα ρωσικά λιμάνια στο ελληνικό λιμάνι της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.