ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DP World: Κατασκευάζει τεράστιο πάρκο logistics στη Σαουδική Αραβία

10:36 - 23 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
DP World: Κατασκευάζει τεράστιο πάρκο logistics στη Σαουδική Αραβία
Ο διαχειριστής τερματικών σταθμών DP World και η Αρχή Λιμένων της Σαουδικής Αραβίας (Mawani) ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας 30 ετών με επενδυτική αξία άνω των SAR500m (133,33 εκατ. $) για την κατασκευή ενός πάρκου logistics στο Ισλαμικό Λιμάνι της Τζέντα.

Η συμφωνία στοχεύει στη δημιουργία ενός πάρκου logistics που εκτείνεται σε πάνω από 415.000 τ.μ., με χωρητικότητα εσωτερικής αποθήκης εμπορευματοκιβωτίων περίπου 250.000 teu και αποθηκευτικό χώρο 100.000 τ.μ. Οι μελλοντικές επεκτάσεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τον αποθηκευτικό χώρο στα 200.000 τ.μ.

Η DP World υπέγραψε νέα συμφωνία παραχώρησης με τη Mawani τον Απρίλιο του 2020 για να συνεχίσει τη λειτουργία και τη διαχείριση του South Container Terminal στο Ισλαμικό Λιμάνι της Τζέντα για τα επόμενα 30 χρόνια, δεσμεύοντας να επενδύσει συνολικά περισσότερα από SAR3 δις (800 εκατομμύρια δολάρια) για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του τερματικού. Το έργο γενικής επισκευής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις φάσεις και πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το 2024, θα έχει αναβαθμίσεις υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της διεύρυνσης του βάθους του βυθίσματος και της προβλήτας, και την εγκατάσταση προηγμένου εξοπλισμού και τεχνολογιών, προγραμμάτων αυτοματισμού και ψηφιοποίησης προκειμένου να επιτευχθεί  η μείωση των εκπομπών του άνθρακα.

Όταν ολοκληρωθεί, ο ανακαινισμένος τερματικός σταθμός θα διπλασιάσει σχεδόν την ικανότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων του Ισλαμικού Λιμένα Τζέντα από 2,5 εκατομμύρια teu επί του παρόντος σε 4 εκατομμύρια teu.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.