ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ESL Shipping: Χρησιμοποιεί επαναστατικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών ρύπων

14:45 - 23 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
ESL Shipping: Χρησιμοποιεί επαναστατικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών ρύπων
Η φινλανδική ESL Shipping θα γίνει η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο που χρησιμοποιεί νέα θαλάσσια καύσιμα χαμηλών εκπομπών Neste Marine 0.1 στα πλοία της στη Φινλανδία και τη Σουηδία.

Το πιστοποιημένο καύσιμο πλοίων ISCC PLUS επιτρέπει έως και 80% μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα, ισχυρίζεται ο κατασκευαστής του καυσίμου.

«Η ESL Shipping έχει δεσμευτεί να πρωτοστατήσει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη ναυτιλιακή βιομηχανία και τώρα είμαστε τυχεροί που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την εναλλακτική λύση χαμηλών εκπομπών χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές στον στόλο. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό και είμαι πεπεισμένος ότι οι Σκανδιναβοί είμαστε σε θέση να δείξουμε το δρόμο στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε ο Mikki Koskinen, διευθύνων σύμβουλος της ESL Shipping.

Το νέο θαλάσσιο καύσιμο Neste Marine 0.1 βρίσκεται επί του παρόντος σε πιλοτική φάση και παράγεται στο διυλιστήριο της Neste στο Porvoo της Φινλανδίας, όπου μέρος των ορυκτών πρώτων υλών έχει αντικατασταθεί με ανανεώσιμες πρώτες ύλες στη συμβατική διαδικασία διύλισης. 

Σε σχετικές ειδήσεις, η ESL Shipping ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία δανείου 20 εκατ. ευρώ (21 εκατ. $) με την Nordic Investment Bank ως μέρος της χρηματοδότησης της επένδυσης της εταιρείας σε μια σειρά από έξι νέα ηλεκτρικά υβριδικά πλοία χωρητικότητας 5.350 dwt.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.