ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Libra Group εξαγοράζει ναυπηγείο συμβατό με τον νόμο Jones

14:50 - 26 Ιουν 2022 | Ναυτιλία
Η Libra Group εξαγοράζει ναυπηγείο συμβατό με τον νόμο Jones
Ο όμιλος Libra υπό την ηγεσία του Γιώργου Λογοθέτη, μέσω της θυγατρικής Americraft Marine, εξαγόρασε το ναυπηγείο St. Johns Ship Building με έδρα τη Φλόριντα. Το ναυπηγείο St. Johns Ship Building ειδικεύεται στην κατασκευή και επισκευή πλοίων που συμμορφώνονται με τον νόμο Jones, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Η Americraft Marine είπε ότι η ανακοίνωση έρχεται σε μια περίοδο σημαντικής ανάγκης για πλοία που συμμορφώνονται με τον νόμο Jones, καθώς η παραγωγή πλοίων στις ΗΠΑ έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η ανάγκη για σημαντική ναυπηγική ικανότητα τα επόμενα 10 έως 15 χρόνια προκειμένου να υποστηριχθεί η επερχόμενη ζήτηση για πλοία που κατασκευάζουν και εξυπηρετούν υποδομές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιέζει να επεκτείνει τον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας την επόμενη δεκαετία ανοίγοντας νέες περιοχές στην ανάπτυξη και επιταχύνοντας τις άδειες ως μέρος των κινήσεων για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές της οικονομίας έως το 2050.

«Με έμπειρους ηγέτες που έχουν εμπειρία δεκαετιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία και υφιστάμενες σχέσεις πελατών, η Americraft Marine και το St. Johns Ship Building θα βασιστούν και θα ενισχύσουν τον αμερικανικό στόλο, καλύπτοντας τις ανάγκες της κυβέρνησης και των πελατών, υποστηρίζοντας παράλληλα το οικονομικό και καθαρό ενεργειακό μέλλον της χώρας. », δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Libra Group Λογοθέτης.

Η εξαγορά είναι η πρώτη για την Americraft Marine, η οποία δήλωσε ότι προβλέπει μελλοντική ανάπτυξη βασισμένη σε εξαγορές που αντιμετωπίζει την ανάγκη για σύγχρονα πλοία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς περισσότερα πλοία που συμμορφώνονται με τον νόμο Jones αρχίσουν να γίνονται υπερήλικα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.