ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι του Άμστερνταμ και duisport σε έργα ενεργειακής μετάβασης

14:02 - 01 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Λιμάνι του Άμστερνταμ και duisport σε έργα ενεργειακής μετάβασης
Το λιμάνι του Άμστερνταμ και η duisport θα αναπτύξουν από κοινού την αλυσίδα αξίας υδρογόνου και το δίκτυό τους στην ενδοχώρα.

Ο Markus Bangen, Διευθύνων Σύμβουλος της duisport, και ο Koen Overtoom, Διευθύνων Σύμβουλος του Port of Amsterdam, υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για να υπογραμμίσουν τη δέσμευση των οργανισμών τους σε αυτούς τους κοινούς στόχους. Τα δύο λιμάνια συνδέονται απευθείας μέσω του ποταμού Ρήνου και μέσω πολλαπλών χερσαίων διαδρομών.

Η υπάρχουσα μακροχρόνια συνεργασία τους αντικατοπτρίζεται στην κοινοπραξία τους, Hafen Duisburg / Amsterdam Beteiligungsgesellschaft mbH, και τώρα θα εισέλθει σε μια νέα φάση.

"Και τα δύο λιμάνια αναγνωρίζουν τη μεγάλη αξία της ένωσης δυνάμεων για την ανάπτυξη νέων διαδρόμων για βιώσιμους μεταφορείς ενέργειας, με στόχο την απαλλαγή των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού από άνθρακα. Αυτή η συνεργασία ενισχύει τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες, που στοχεύουν στην ανάληψη πρωτοβουλιών στη διευκόλυνση της ενεργειακής μετάβασης και συμπληρώνει ισχυρές συνεργασίες με τους έμπιστους συνεργάτες μας», σχολίασε η Overtoom.

Οι δύο εταίροι στοχεύουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μετάβασης σε βιώσιμες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ως εκ τούτου, τα δύο ευρωπαϊκά λιμάνια θα διερευνήσουν από κοινού τις δυνατότητες πολλών τεχνολογιών μεταφοράς υδρογόνου με στόχο τη δημιουργία μιας διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου σε εμπορική κλίμακα.

Το λιμάνι του Άμστερνταμ είναι μέρος της κοινοπραξίας H2A, η οποία στοχεύει να εισάγει ένα εκατομμύριο τόνους πράσινου υδρογόνου στο ολλανδικό λιμάνι και περιλαμβάνει πολλούς βασικούς παράγοντες στη βιομηχανία υδρογόνου.

Το έργο H2A σχηματίζει μια μοναδική πλατφόρμα που μπορεί πλέον να συνδεθεί με το duisport, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία μιας αλυσίδας αξίας από άκρο σε άκρο για πράσινους φορείς υδρογόνου μεταξύ των δύο λιμένων.

Επιπλέον, τα δύο λιμάνια θα δημιουργήσουν κοινά εμπορικά έργα για την περαιτέρω ανάπτυξη των χερσαίων δικτύων τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.