ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 27α Ποσειδώνια έγραψαν ιστορία- Πώς έσπασαν κάθε ρεκόρ προσέλευσης Κύριο

06:55 - 05 Ιουλ 2022 | Ναυτιλία
Τα 27α Ποσειδώνια έγραψαν ιστορία- Πώς έσπασαν κάθε ρεκόρ προσέλευσης
Τα φετινά, 27α Ποσειδώνια ήταν μακράν τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς δεν ήταν απλώς τα μεγαλύτερα σε μέγεθος και συμμετοχές εκθετών αλλά ξεπέρασαν και κάθε προηγούμενο ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών.

Του Θεόδωρου Βώκου, Διευθύνοντος Συμβούλου των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Reporter Magazine Τεύχος Ιουλίου 2022

Η αναβολή της διοργάνωσης του 2020 εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, είχε ως αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας να μην έχουν συναντηθεί μαζικά σε μεγάλη διοργάνωση εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτό, όμως, κάθε άλλο παρά ανασταλτικός παράγοντας αποδείχθηκε για την επιτυχία των Ποσειδωνίων 2022. Τα τελευταία δύο χρόνια προετοιμαστήκαμε εντατικά, παρακολουθήσαμε τις εξελίξεις, μιλήσαμε με όλους τους φορείς και τους ηγέτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και διαμορφώσαμε την κατάλληλη και επίκαιρη πλατφόρμα για να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζωτικά θέματα της Ναυτιλίας. Η ανανεωμένη δυναμική του κλάδου τροφοδότησε τη δέσμευσή μας να κάνουμε τη φετινή διοργάνωση μια μοναδική συγκέντρωση όπου τα μέλη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας δικτυώθηκαν, ενημερώθηκαν και αλληλεπέδρασαν με το βλέμμα στο αύριο.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο να καταρριφθούν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στους χώρους της έκθεσης, όπου όχι μόνο είδαμε αύξηση κατά 7% του χώρου των εκθετών σε σύγκριση με το 2018, με 1.964 εκθέτες από 88 χώρες και 24 Εθνικά Περίπτερα, αλλά και εντυπωσιακή αύξηση κοντά στο 20% στον αριθμό των επισκεπτών, οι οποίοι έφτασαν τους 28.892, έναντι 23.527 που επισκέφτηκαν την προηγούμενη έκθεση. Οι συμμετέχοντες συνολικά στα φετινά Ποσειδώνια, εκθέτες, επισκέπτες και δημοσιογράφοι ξεπέρασαν τους 40.000.

Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το συνεδριακό πρόγραμμα των φετινών Ποσειδωνίων, με 68 συνέδρια και σεμινάρια μέσα από τα οποία ηγετικά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, εκπρόσωποι ρυθμιστικών αρχών και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από όλο τον κόσμο πρόσφεραν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες και έγινε γόνιμη ανταλλαγή ιδεών.

Τις 5 ημέρες που διήρκεσαν τα φετινά Ποσειδώνια, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, στους χώρους του Athens Metropolitan Expo παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία και συζητήθηκαν όλα τα θέματα που διαμορφώνουν τον διεθνή διάλογο για τον κλάδο. Η παρουσία δέκα ξένων Υπουργών ανέδειξε την πολιτική σημασία της ναυτιλίας και πόσο απαραίτητη είναι για την εύρυθμη λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας, η τεχνολογική καινοτομία που παρουσιάστηκε στους χώρους της έκθεσης ήταν πράγματι πρωτοποριακή και μας προδιαθέτει ότι θα επέλθουν τρομακτικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί η ναυτιλία, οι συμφωνίες που έκλεισαν ανέδειξαν την σημασία των εκθέσεων και την ποιότητα των ελληνικών υπηρεσιών και προϊόντων και ο όγκος και η ποιότητα των επισκεπτών ξεπέρασαν τις προσδοκίες όλων μας. Και φυσικά, η επανέναρξη των Ποσειδωνίων ήταν μια σπουδαία εξέλιξη και για την οικονομία της Αθήνας, καθώς η εκδήλωσή μας συνεισφέρει τζίρο άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ στους τοπικούς τομείς φιλοξενίας, μεταφορών και εστίασης.

Κάνοντας τον απολογισμό των 27ων Ποσειδωνίων, μπορώ να πω ότι είμαστε ενθουσιασμένοι με την διεθνή απήχηση που έλαβε φέτος η έκθεση και την προσπάθεια που κατέβαλλαν διεθνείς εκθέτες και ναυτιλιακά στελέχη να προσέλθουν στην Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες, αλλά είμαστε και ευγνώμονες γιατί αυτή η διοργάνωση δεν θα είχε αυτό το μέγεθος και αυτή την επιτυχία χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας.

Βέβαια, αυτή η επιτυχία βάζει αυτομάτως πολύ ψηλά τον πήχη για τα επόμενα Ποσειδώνια, του 2024. Όμως αισθάνομαι σίγουρος ότι με οδηγούς την εμπειρία της ομάδας μας στη διοργάνωση της Έκθεσης, τον ενθουσιασμό από την μεγάλη φετινή επιστροφή και τη σταθερή δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας, που παραμένει παγκόσμιος πρωταγωνιστής, σε δύο χρόνια θα βάζουμε πλώρη για νέα ρεκόρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.