ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα λιμάνια της Νότιας Αφρικής... ανανεώνονται, με τη βοήθεια ιδιωτών

19:23 - 02 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Τα λιμάνια της Νότιας Αφρικής... ανανεώνονται, με τη βοήθεια ιδιωτών
Η Transnet National Ports Authority (TNPA) της Νότιας Αφρικής καλεί ιδιώτες να υποβάλουν προτάσεις έργων για την εισαγωγή ενός προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στους οκτώ εμπορικούς θαλάσσιους λιμένες της.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από πρόσφατο εσωτερικό έλεγχο που διενεργήθηκε από την TNPA και έδειξε την ανάγκη σταθεροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού, του κόστους και της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στα λιμάνια Port Elizabeth, Ngqura, East London, Mossel Bay, Saldanha, Cape Town, Durban, και Richards Bay.

«Η εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα λιμάνια μας υποστηρίζεται σημαντικά από την εταιρική περιβαλλοντική μας ευθύνη και είναι ένα καλό βήμα προς τον περιορισμό της συμβολής στην υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε ο διευθυντής του έργου Jarryd Introna.

Οι απαντήσεις αναμένεται να βοηθήσουν τη λιμενική αρχή της Νότιας Αφρικής να κατανοήσει καλύτερα την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδιαίτερα για την αιολική και την ηλιακή ενέργεια.

Ταυτόχρονα, αναμένεται να τη βοηθήσουν να εξετάσει την ενσωμάτωση άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στόχος της υλοποίησης του Προγράμματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι η παροχή 50 – 80 MW δυναμικότητας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που μπορεί να εφαρμοστεί σωρευτικά στους οκτώ εμπορικούς θαλάσσιους λιμένες της Νότιας Αφρικής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.