ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγωγές σιτηρών: Το Razoni πέρασε την επιθεώρηση και...δείχνει το δρόμο

19:40 - 04 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Εξαγωγές σιτηρών: Το Razoni πέρασε την επιθεώρηση και...δείχνει το δρόμο
Το πλοίο Razoni πέρασε την επιθεώρηση των ελεγκτών στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης και συνέχισε το ταξίδι του προς τον Λίβανο.

Το πλοίο μεταφέρει 26.000 τόνους καλαμποκιού και ήταν το πρώτο που εγκατέλειψε την Ουκρανία και διέσχισε τον ανθρωπιστικό διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας.

Το Ραζόνι έφτασε στο αγκυροβόλιο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ 2 Αυγούστου αφού έφυγε από την Οδησσό την 1η Αυγούστου. Μια τρίωρη επιθεώρηση του πλοίου πραγματοποιήθηκε από πολιτική ομάδα αξιωματούχων από τη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ. Η επιθεώρηση επιβεβαίωσε ότι το πλήρωμα και το φορτίο ταιριάζουν με τα στοιχεία που στάλθηκαν στο Κοινό Κέντρο Συντονισμού (JCC) της πρωτοβουλίας. Το πέρασμα του πλοίου Razoni είναι το πρώτο που εγκρίθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για τα σιτάρια της Μαύρης Θάλασσας και λειτούργησε ως απόδειξη της ιδέας για τη συμφωνία, η οποία θα μπορούσε να ξεκλειδώσει εκατομμύρια τόνους σιτηρών που βρίσκονται επί του παρόντος αποκλεισμένα στα λιμάνια της Ουκρανίας.

Ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, Alexander Kubrakov, δήλωσε πρόσφατα ότι 16 πλοία που είχαν αποκλειστεί στην Οδησσό από την έναρξη του πολέμου περίμεναν τη σειρά τους να πλεύσουν και έχουν ληφθεί αιτήσεις για νέα πλοία που θα φτάσουν για εξαγωγή σιτηρών.

Η κοινή ομάδα επιθεώρησης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το πλήρωμα και να αποκτήσει πολύτιμες πληροφορίες για το ταξίδι του πλοίου κατά μήκος του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα που συμφωνήθηκε από το JCC. Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού θα χρησιμοποιήσει αυτό το ταξίδι στις συνεχιζόμενες εργασίες του για τις διαδικασίες μικρών ρυθμίσεων προκειμένου να επιτρέψει τη συνέχιση της ασφαλούς διέλευσης εμπορικών πλοίων μέσω της Μαύρης Θάλασσας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:50 - 04 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.