ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Η ταυτότητα των τριών πλοίων με 58.041 τόνους καλαμποκιού

09:59 - 06 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Ουκρανία: Η ταυτότητα των τριών πλοίων με 58.041 τόνους καλαμποκιού
Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού Πρωτοβουλίας Μαύρης Θάλασσας (JCC) εξουσιοδότησε δύο πλοία να αποπλεύσουν από το Chornomorsk, ένα από την Οδησσό και ένα άλλο να πλεύσει στο Chornomorsk.

Τα πλοία μεταφέρουν συνολικά 58.041 τόνους καλαμποκιού και θα πλεύσουν μέσω του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του ΟΗΕ.

Το πλοίο M/V Polarnet αγκυροβόλησε στο λιμάνι του Chornomorsk και θα πλεύσει με το φορτίο 12.000 τόνων καλαμποκιού με προορισμό το Karasu, Türkiye. Επίσης στο Chornomorsk με φορτίο 13.041 τόνων καλαμποκιού για την Teesport, UK ήταν το πλοίο M/V Rojen.

Το πλοίο M/V Navistar είναι το τρίτο πλοίο που αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Οδησσού με φορτίο 33.000 τόνων καλαμποκιού για το Ringaskiddy της Ιρλανδίας. Όλα τα πλοία θα πλεύσουν πρώτα σε ένα τουρκικό αγκυροβόλιο για επιθεώρηση πριν απεγκλωβιστούν στους προορισμούς τους.

Το πλοίο M/V Fulmar S αγκυροβολήθηκε στα ανοιχτά της Τουρκίας εν αναμονή επιθεώρησης από το Κοινό Κέντρο Συντονισμού για να το εκκαθαρίσει για είσοδο στο Chornomorsk και θα είναι το πρώτο πλοίο που θα πλεύσει στην Ουκρανία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας. «Αν και ο διάδρομος σιτηρών είναι ήδη έτοιμος και λειτουργεί για την ημέρα, στόχος μας είναι να έχουμε ολοκληρωμένα λιμάνια και προς τις δύο κατευθύνσεις», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, Alexander Kubrakov.

Οι επιχειρήσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν όλες το πρωί της 5ης Αυγούστου. Οι τελευταίες κινήσεις αποτελούν μια δεύτερη φάση απόδειξης της ιδέας για επιχειρήσεις στο πλαίσιο του Κοινού Κέντρο Συντονισμού, μετά την επιτυχή πρώτη δοκιμή με το πλοίο M/V Razoni, η οποία οδήγησε σε αναθεώρηση του διαδρόμου. Αυτή η τελευταία δοκιμή εισάγει πολλαπλά πλοία και μια εισερχόμενη διέλευση.

«Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού αναγνωρίζει περαιτέρω την ανάγκη για τα εμπορικά πλοία που έχουν αποκλειστεί στα ουκρανικά λιμάνια από τον Φεβρουάριο να αναχωρήσουν προς τους προκαθορισμένους προορισμούς τους. Η μετακίνησή τους θα απελευθερώσει πολύτιμο χώρο στην προβλήτα για περισσότερα εισερχόμενα πλοία που θα μπορούν να έρχονται και να μεταφέρουν τρόφιμα στις παγκόσμιες αγορές σύμφωνα με την Πρωτοβουλία», δήλωσε το κέντρο συντονισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.