ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς σημείωσε ρεκόρ απόδοσης

09:12 - 11 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς σημείωσε ρεκόρ απόδοσης
Το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς (POLB) πέτυχε τον πιο καλύτερο Ιούλιο που έχει καταγραφεί ως προς τον όγκο της διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων TEU, παρά τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών.

Πιο συγκεκριμένα, οι λιμενεργάτες και οι χειριστές τερματικών σταθμών διαχειρίστηκαν όγκο εμπορευματοκιβωτίων 785.843 TEU τον περασμένο μήνα, που αντιπροσωπεύει ήπια αύξηση 0,13% από το προηγούμενο ρεκόρ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2021.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν 1,8% στα 376.175 TEU, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,5% στα 109,4 TEU άδεια. Η διακίνηση μέσω του μεγάλου λιμανιού της Καλιφόρνια αυξήθηκε κατά 2,8% στα 300.257 TEU. «Συνεχίζουμε να αναζητούμε λύσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας καθώς ρεκόρ αριθμός κοντέινερ μετακινείται στο λιμάνι», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της POLB, Mario Cordero.

Η ασθενέστερη εγχώρια ζήτηση επιβεβαιώνει ότι η εθνική οικονομία υποχωρεί με ταχείς ρυθμούς εν μέσω πεισματικά υψηλού πληθωρισμού και επιθετικής σύσφιξης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, σύμφωνα με τη λιμενική αρχή του Λονγκ Μπιτς, η οποία σημείωσε ότι «οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν ελαφρά κατά 1% σε εθνικό επίπεδο, που αποδίδεται στην αύξηση των δαπανών για υπηρεσίες που αντισταθμίζουν μείωση των αγορών αγαθών».

Με τους όγκους του Ιουλίου, το λιμάνι του Λονγκ Μπιτς έχει σημειώσει μηνιαία ρεκόρ απόδοση σε έξι από τους τελευταίους επτά μήνες. Το λιμάνι έχει διαχειριστεί όγκο εμπορευματοκιβωτίων 5.793.621 TEU κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, σημειώνοντας αύξηση 4,6% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.