ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν απεργία οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Λίβερπουλ- Ζητούν αυξήσεις

08:55 - 17 Αυγ 2022 | Ναυτιλία
Ξεκινούν απεργία οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Λίβερπουλ- Ζητούν αυξήσεις
Περισσότεροι από 500 εργάτες στο λιμάνι του Λίβερπουλ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα απεργήσουν σύμφωνα με το βρετανικό συνδικάτο Unite, καθώς θεωρούν «ανεπαρκή» την προσφορά για αύξηση του μισθού τους κατά 7%,. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως λόγω πληθωρισμού, σε πραγματικούς όρους, αυτή η προσφορά αμοιβής είναι μείωση μισθού.

Οι ημερομηνίες των απεργιών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά είναι χαρακτηριστικό πως το 99% των εργατών ψήφισε υπέρ.

Η Mersey Docks and Harbour Company (MDHC), που ανήκει στον Όμιλο Peel, κατέχει και διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις αποβάθρας του λιμανιού του Λίβερπουλ.

Οι μηχανικοί συντήρησης στο MDHC θα μπορούσαν επίσης να προχωρήσουν σε απεργία για την ίδια προσφορά αμοιβής. Μια ψηφοφορία με περισσότερους από 60 μηχανικούς άνοιξε στις 15 Αυγούστου και κλείνει στις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με την Unite. Το συνδικάτο πιστεύει ότι οι απεργίες και από τις δύο ομάδες εργαζομένων θα επηρεάσουν σοβαρά τόσο τις ναυτιλιακές όσο και τις οδικές μεταφορές στο Λίβερπουλ και τις γύρω περιοχές.

Ο εθνικός συντονιστής της Unite, Στίβεν Τζέραρντ σχολίασε: «Η ευθύνη για την ακινητοποίηση των αποβάθρων εμπορευματοκιβωτίων του Λίβερπουλ θα βαρύνει σταθερά την MDHC. Τα μέλη μας παλεύουν με το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, ωστόσο η MDHC προτείνει μια εντελώς ανεπαρκή προσφορά. Πρέπει να επανέλθει με μια συμφωνία που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των μελών μας».

Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί μια άλλη προγραμματισμένη απεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο με περισσότερους από 1.900 εργαζόμενους στο Port of Felixstowe, που είναι μέλη της Unite, να πραγματοποιούν απεργιακές ενέργειες αργότερα αυτόν τον μήνα για αμοιβή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.