ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης ανοίγει το λιμάνι Tuas

11:11 - 06 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης ανοίγει το λιμάνι Tuas
Η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε το άνοιγμα του Tuas Port, με τις τρεις πρώτες θέσεις ελλιμενισμού να λειτουργούν στην πρώτη φάση ανάπτυξης.

«Αυτή είναι μια σημαντική περίσταση και είμαστε ενθουσιασμένοι που μετατρέπουμε το όραμά μας σε πραγματικότητα. Το Tuas Port μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε τις τεράστιες δυνατότητες της Σιγκαπούρης ως εμπορικού κόμβου για τον κόσμο και όπου το πάθος των ανθρώπων μας για αριστεία συναντά υψηλότερο σκοπό», δήλωσε ο Peter Voser, πρόεδρος του ομίλου της PSA International.

Η Tuas Port είναι έτοιμη να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα λιμενικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και καινοτόμων λύσεων διαχείρισης φορτίου αξιοποιώντας την τεχνολογία και τον αυτοματισμό, σύμφωνα με δήλωση. Η υιοθέτηση ψηφιακών λύσεων αναμένεται να ενισχύσει την ικανότητα του λιμανιού να μεγιστοποιεί τις δυνατότητες των αλυσίδων εφοδιασμού και να υποστηρίζει καλύτερα τους πελάτες της PSA στη διαχείριση των ροών φορτίου.

Η PSA έχει επίσης δημιουργήσει τις δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων και ψηφιοποίησης, επιτρέποντας στην ευελιξία να ανταποκρίνεται στις ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται στη δεκαετία του 2040 και μετά.

Το λιμάνι Tuas έχει ένα βύθισμα 23 μέτρων παράλληλα, με συνολικό μήκος αγκυροβόλησης 26 χιλιόμετρα. Αυτή τη στιγμή απασχολεί 500 εργαζόμενους, με το τερματικό να αναπτύσσεται σταδιακά σε τέσσερις φάσεις. Όταν θα λειτουργήσει πλήρως τη δεκαετία του 2040, αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος πλήρως αυτοματοποιημένος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο σε μία μόνο τοποθεσία, με ετήσια ικανότητα διακίνησης 65 εκατομμυρίων TEU.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.