ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πρώτα πλοία LNG της Princess Cruises:Τα μεγαλύτερα στην Ιταλία

14:04 - 19 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Τα πρώτα πλοία LNG της Princess Cruises:Τα μεγαλύτερα στην Ιταλία
Η Princess Cruise έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες για τα κρουαζιερόπλοια επόμενης γενιάς που παραγγέλθηκαν πριν από τρία χρόνια από τη Fincantieri και τώρα ξεκινούν ναυπήγηση. Το νέο πλοίο που ονομάζεται Sun Princess θα είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε στην Ιταλία και ένα από τα πρώτα κρουαζιερόπλοια με καύσιμα LNG που κατασκευάστηκαν από τη Fincantieri.

Η Carnival Corporation ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για το νέο κρουαζιερόπλοιο καθώς ξεκινούν οι πωλήσεις για το παρθενικό του ταξίδι. Θα ζυγίζει 175.500 μεικτούς τόνους, μεγαλύτερο από την κατηγορία Seaside Evo των 169.000 μεικτών τόνων που η Fincantieri ολοκληρώνει επί του παρόντος για την MSC Cruises. 

Η Fincantieri ξεκίνησε την κατασκευή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου με καύσιμα LNG τον Ιούνιο για την TUI Cruises καθώς και για το κρουαζιερόπλοιο Princess που είναι τώρα υπό κατασκευή. 

Εκτός από το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Princess, το νέο πλοίο θα εισάγει έναν συνδυασμό νέων χαρακτηριστικών με ορισμένες από τις ιστορικές ανέσεις της γραμμής κρουαζιέρας. Ο σχεδιασμός έχει επίσης προσαρμοστεί για να ενσωματώνει έννοιες που έχει αναπτύξει η Fincantieri τα τελευταία χρόνια, με περισσότερο γυαλί για να παρέχει στα πλοία καλύτερη θέα στον ωκεανό και το φως της ημέρας. 

Η τριώροφη Piazza που βρίσκεται σε όλα τα τρέχοντα κρουαζιερόπλοια της Princess θα προσθέσει περισσότερο γυαλί για να αυξήσει την αίσθηση της θάλασσας στους επιβάτες.

Το νέο πλοίο θα επεκτείνει επίσης τη χρήση της τεχνολογίας εντοπισμού της γραμμής κρουαζιέρας που ονομάζεται Medallion Class. Παρέχει στους επιβάτες πρόσβαση στην τεχνολογία του πλοίου και χρησιμοποιείται για την εξατομίκευση της υπηρεσίας κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας.

Το Sun Princess θα διαθέτει συνολικά 2.157 καμπίνες, συμπεριλαμβανομένων 50 σουιτών και 100 συνδεόμενων δωματίων, με περισσότερο εξωτερικό χώρο στο μπαλκόνι. Θα είναι επίσης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της γραμμής που θα έχει σουίτα με ειδικό εστιατόριο, σαλόνι και χώρο ηλιοθεραπείας. Η χωρητικότητα επιβατών για το πλοίο μήκους 1.133 ποδιών θα είναι 4.300 επιβάτες.

Είναι το τρίτο κρουαζιερόπλοιο για την Princess Cruises που φέρει το όνομα Sun Princess . Το πρώτο ήρθε στην εταιρεία το 1974 όταν εξαγοράστηκαν από την P&O και ταξίδεψε με την εταιρεία μέχρι το 1988. Το δεύτερο ήταν μέρος μιας νέας κατηγορίας κρουαζιερόπλοιων κατασκευής Fincantieri που εισήχθησαν το 1995 και πωλήθηκαν από την Carnival Corporation το 2020 ως μέρος του προγράμματος για την επιτάχυνση της αναχώρησης μικρότερων και παλαιότερων πλοίων από τον εταιρικό στόλο κατά τη διάρκεια της παύσης των εργασιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Princess διαθέτει σήμερα στόλο 15 κρουαζιερόπλοιων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.