ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Αναβάθμιση Ρόστοκ– Λουμπμίν σε ενεργειακά λιμάνια του μέλλοντος

11:12 - 22 Σεπ 2022 | Ναυτιλία
Γερμανία: Αναβάθμιση Ρόστοκ– Λουμπμίν σε ενεργειακά λιμάνια του μέλλοντος
Στο Βραδεμβούργο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρουσίασε ένα μελλοντικό πακέτο για τον μετασχηματισμό των λιμανιών της Ανατολικής Γερμανίας στις 16 Σεπτεμβρίου. Η δέσμη περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη των ενεργειακών λιμένων στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία καθώς και τη συντήρηση του διυλιστηρίου του PCK Schwedt και του διυλιστηρίου Leuna στη Σαξονία-Άνχαλτ.

«Το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία εξακολουθεί να είναι πρόθυμο να συνεισφέρει στον ενεργειακό εφοδιασμό της Γερμανίας . Στην παρούσα κατάσταση, αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο πρέπει να εισάγεται στη Γερμανία μέσω του Rostock και το υγρό φυσικό αέριο μέσω του Lubmin . Είμαστε πολύ ευγνώμονες που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόσθετο επενδυτικό πρόγραμμα. Επιτρέπει επενδύσεις στα λιμάνια μας, αναβαθμίζοντας τον αγωγό από το Rostock στο διυλιστήριο στο Schwedt, καθώς και μακροπρόθεσμες επενδύσεις στην οικονομία του υδρογόνου», δήλωσε η Manuela Schwesig , Πρόεδρος του Maclenburg-Vorpommern.

«Το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία θα επωφεληθεί επίσης πολύ από το μελλοντικό πακέτο. Έχουμε εργαστεί εντατικά σε αυτό σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Η εστίαση εδώ είναι στις επενδύσεις μετασχηματισμού στην υποδομή, ειδικά για την επέκταση του θαλάσσιου λιμένα του Ρόστοκ και την προώθηση διαφόρων ενεργειακών έργων για την περαιτέρω υποστήριξη έργων υδρογόνου. Το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία θα συμβάλει στη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Γερμανίας» , επεσήμανε ο Reinhard Meyer , Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Υποδομών, Τουρισμού και Εργασίας.

Περαιτέρω επέκταση του ενεργειακού λιμένα του Rostock

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει επενδύσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της ασφάλειας εφοδιασμού με φυσικό αέριο, αργό πετρέλαιο και άνθρακα σε σχέση με την αναβάθμιση της λιμενικής υποδομής. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναλάβει έως και το 100 τοις εκατό του κόστους για τις επενδύσεις που απαιτούνται σε αυτό το πλαίσιο, ύψους περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Υδρογόνο και καύσιμα από ισχύ σε υγρά

Προκειμένου να υποστηριχθεί ο μετασχηματισμός στις τοποθεσίες και τα λιμάνια των διυλιστηρίων της Ανατολικής Γερμανίας, θα ξεκινήσει επίσης ένα ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης 750 εκατομμυρίων ευρώ για όλες τις τοποθεσίες ως μέρος του κοινού έργου για τη βελτίωση της περιφερειακής οικονομικής δομής (GRW).

Επένδυση σε πράσινα έργα

Το PCK Schwedt, μαζί με μια ερευνητική ένωση γύρω από το Ινστιτούτο Κατάλυσης του Leibniz ( LIKAT ) υπέβαλε αίτηση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη δημιουργία και λειτουργία μιας πλατφόρμας ανάπτυξης για καύσιμα από ρεύμα σε υγρό (PtL-EPP). Το επενδυτικό και λειτουργικό κόστος ανέρχεται σε περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χαιρετίζει την αίτηση συνεργασίας από το Rostock και το Schwedt. Για εμάς, η εστίαση είναι στη μετέπειτα χρήση και ενοποίηση του έργου του αγωγού Rostock-Schwedt μέσω πράσινων πηγών ενέργειας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει κεφάλαια για αυτό. Χρειαζόμαστε σαφήνεια σχετικά με τη συνολική χρηματοδότηση του έργου», εξήγησε ο Reinhard Meyer , Υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, Υποδομών, Τουρισμού και Εργασίας. Περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ θα παρασχεθούν σε πρόσθετα δημοσιονομικά κονδύλια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση (χωρίς απαιτήσεις συγχρηματοδότησης από τα ομοσπονδιακά κράτη) σε μια περίοδο πέντε ετών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.