ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BIMCO: Αφαιρεί τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης από τα πλοία

10:30 - 24 Νοε 2022 | Ναυτιλία
BIMCO: Αφαιρεί τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης από τα πλοία
Το Συμβούλιο Βαλτικής και Διεθνούς Ναυτιλίας (BIMCO) ξεκίνησε μια εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη της αφαίρεσης πλαστικών φιαλών μιας χρήσης από τα πλοία. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Ocean Bottle για επαναχρησιμοποιήσιμες φιάλες που συμβολίζουν την αλλαγή που απαιτείται στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Ocean Bottle δημιουργεί προϊόντα κατασκευασμένα εν μέρει από ανοξείδωτο χάλυβα και εν μέρει από ανακυκλωμένο πλαστικό που βρίσκεται στον ωκεανό. Σύμφωνα με την BIMCO, ακόμη και αν τα πλαστικά στα πλοία ταξινομούνται, διαχειρίζονται και απορρίπτονται στην ακτή με τον κατάλληλο τρόπο, η κακή διαχείριση των απορριμμάτων στη στεριά σημαίνει ότι μπορούν να φτάσουν στον ωκεανό. Με έως και 1,75 δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια ετησίως να χρησιμοποιούνται στα πλοία, η BIMCO πιστεύει ότι η αφαίρεση των περιττών πλαστικών είναι η καλύτερη επιλογή της βιομηχανίας για να βοηθήσει στην απομάκρυνση μιας πηγής που μπορεί να καταλήξει να φτάσει στον ωκεανό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM έχει σταματήσει τη χρήση πλαστικού στα πλοία της από την 1η Ιουνίου 2022.

"Έχουμε μάθει από μέλη που έχουν εφαρμόσει με επιτυχία πρωτοβουλίες για την αφαίρεση πλαστικών μπουκαλιών μιας χρήσης από τα πλοία τους ότι η παροχή στο πλήρωμα ενός επαναχρησιμοποιήσιμου μπουκαλιού, μαζί με άλλες ενέργειες, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά", σχολίασε ο Δρ. Bev Mackenzie, επικεφαλής της Διακυβερνητικής Αρραβώνας στην BIMCO. Πρόσθεσε, «πάνω από τις μισές εταιρείες που ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια έρευνα της BIMCO παρέχουν ήδη τέτοιες φιάλες».

Η διεθνής ναυτιλιακή ένωση εκτιμά ότι ένα σύστημα επί του σκάφους είναι το ένα τέταρτο του κόστους παροχής νερού σε πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης και μπορεί να εξοφληθεί μόνο σε ένα χρόνο. Επιπλέον, η BIMCO προτείνει ότι τα ανταλλακτικά μπορούν να εξοικονομήσουν περίπου 2.355 κιλά εκπομπών CO2 ανά πλοίο ετησίως. Η επαναπλήρωση ενός μπουκαλιού από ένα σύγχρονο σύστημα υποστηρίζει επίσης την ευημερία του πληρώματος, καθώς οι σημερινές εναλλακτικές λύσεις παρέχουν καλής ποιότητας, ασφαλές και νόστιμο πόσιμο νερό.

Κάθε μπουκάλι που αγοράζεται από την BIMCO θα χρηματοδοτεί τη συλλογή 11,4 κιλών Ocean Plastic από τις πιο μολυσμένες υδάτινες οδούς του κόσμου. Το πλαστικό συλλέγεται από ντόπιους από ορισμένες από τις περισσότερο πληγείσες παράκτιες κοινότητες, όπως οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία, η Αίγυπτος, η Γκάνα, η Ινδία και η Ινδονησία, οι οποίοι στη συνέχεια ανταλλάσσουν το πλαστικό με χρήματα ή λαμβάνουν ψηφιακή πίστωση για να ανταλλάξουν με δίδακτρα, τεχνολογικά αγαθά, υγειονομική περίθαλψη.

Αυτή η υποδομή κατέστη δυνατή με τη βοήθεια των συνεργατών Plastic Bank, Plastics for Change and rePurpose, οι οποίοι δημιούργησαν χώρους συλλογής και διασφαλίζουν ότι οι συναλλαγές με τους συλλέκτες είναι ασφαλείς μέσω ιχνηλασιμότητας τεχνολογίας.

Τα μπουκάλια με την επωνυμία BIMCO/Ocean Bottle θα διανεμηθούν μεταξύ των βασικών ενδιαφερόμενων μερών, ηγετών και εθελοντών κατά τους επόμενους μήνες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των πλαστικών μιας χρήσης επί του σκάφους και στη διάδοση του μηνύματος της εκστρατείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.