ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ExxonMobil δεσμεύει $17 δισ. για επίτευξη μείωσης εκπομπών

14:20 - 14 Δεκ 2022 | Ναυτιλία
Η ExxonMobil δεσμεύει $17 δισ. για επίτευξη μείωσης εκπομπών
Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός ExxonMobil ολοκλήρωσε το πενταετές εταιρικό του σχέδιο, αυξάνοντας τις δαπάνες του σε 17 δισ. δολάρια για έργα μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τα επόμενα πέντε χρόνια. Η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία ελπίζει επίσης να διπλασιάσει τα κέρδη της και τις δυνατότητες ταμειακών ροών της αυτή την περίοδο.

Η ExxonMobil αποκάλυψε ότι το εταιρικό της σχέδιο για τα επόμενα πέντε χρόνια δίνει προτεραιότητα σε περιουσιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους στις επιχειρήσεις Upstream και Product Solutions, ενώ υποστηρίζει τις προσπάθειες για τη μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία μαζί με αυτά που εκπέμπονται από άλλες εταιρείες.

Ο αμερικανικός κολοσσός υπογράμμισε ότι αυτό το σχέδιο αναμένεται να διπλασιάσει τα κέρδη και τις δυνατότητες ταμειακών ροών έως το 2027 έναντι του 2019. Υποστηρίζει επίσης τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας, όπως η ασφάλεια, οι αποδόσεις των μετόχων, τα κέρδη και η αύξηση των ταμειακών ροών. 

Ο Darren Woods, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, σχολίασε: «Το πενταετές σχέδιό μας αναμένεται να οδηγήσει σε κορυφαία επιχειρηματικά αποτελέσματα και είναι μια συνέχεια της πορείας που έφερε κορυφαία αποτελέσματα στον κλάδο το 2022.

«Βλέπουμε την επιτυχία μας ως μια εξίσωση «και», στην οποία μπορούμε να παράγουμε την ενέργεια και τα προϊόντα που χρειάζεται η κοινωνία – και – να είμαστε πρωτοπόροι στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις δικές μας δραστηριότητες αλλά και από άλλες εταιρείες. Το εταιρικό σχέδιο που εκπονούμε σήμερα αντικατοπτρίζει αυτή την άποψη και τα αποτελέσματα που έχουμε δει μέχρι σήμερα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στη σωστή πορεία». 

Η ExxonMobil τόνισε ότι οι επενδύσεις το 2023 αναμένεται να κυμαίνονται από 23 έως 25 δισ. $ για να βοηθήσουν στην αύξηση της προσφοράς για την κάλυψη της παγκόσμιας ζήτησης. 

Το δυναμικό κερδών Upstream της εταιρείας αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2027 έναντι του 2019, ως αποτέλεσμα επενδύσεων σε έργα υψηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους προσφοράς. Η ExxonMobil σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερο από το 70 τοις εκατό των επενδύσεων κεφαλαίου σε στρατηγικές εξελίξεις στην Αμερική, στη Γουιάνα , στη Βραζιλία και σε έργα LNG σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η παραγωγή Upstream της εταιρείας αναμένεται να αυξηθεί κατά 500.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα σε 4,2 εκ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα έως το 2027 με περισσότερο από το 50 τοις εκατό του συνόλου να προέρχεται από τους βασικούς τομείς ανάπτυξής της.

Ενώ περίπου το 90 τοις εκατό των επενδύσεων Upstream που φέρνουν νέα παραγωγή πετρελαίου και ρέοντος αερίου αναμένεται να έχουν αποδόσεις μεγαλύτερες από 10 τοις εκατό σε τιμές μικρότερες ή ίσες με 35 δολάρια ανά βαρέλι, η ένταση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου  αναμένεται επίσης να μειωθεί κατά 40-50 τοις εκατό έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2016.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.