ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Noble: Τέσσερις συμφωνίες χρονοναύλωσης πλωτών γεωτρυπάνων-Τα ποσά

18:28 - 23 Ιαν 2023 | Ναυτιλία
Noble: Τέσσερις συμφωνίες χρονοναύλωσης πλωτών γεωτρυπάνων-Τα ποσά
Η εταιρεία Noble Corporation, που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και της Κοπεγχάγης, έχει συνάψει μία σειρά από συμφωνίες για πλωτά γεωτρύπανα ιδιοκτησίας της.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εταιρείας το πλωτό γεωτρύπανο «Noble Gerry de Souza» με έτος κατασκευής το 2011, θα παραχωρηθεί με συμβόλαιο εννέα μηνών σε μισθωτή από τη Νιγηρία με προοπτικές επέκτασης στο τρίτο τρίμηνο του 2024.

Ταυτόχρονα το «Noble Stanley Lafosse», κατασκευής 2014, έχει επισκευαστεί για ένα πρόγραμμα εργασίας από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους έως τα μέσα του 2024. Η συμφωνία ανέρχεται περίπου στα 148 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Noble Faye Kozak» θα ναυλωθεί από την Kosmos Energy για τουλάχιστον πενήντα μέρες έναντι 450.000 δολαρίων την ημέρα. Η σύμβαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2023 σε άμεση συνέχιση των τρεχουσών εργασιών εξέδρας από την ίδια εταιρεία. Το γεωτρύπανο μισθώνεται επί του παρόντος από την QuarterNorth Energy.

Τέλος το «Noble Globetrotter I», κατασκευής 2011, έχει ναυλωθεί από άγνωστη μέχρι στιγμής εταιρεία για εργασίες 70 ημερών που προγραμματίζονται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2023. Η Noble υποστήριξε ότι η εξέδρα το νέο συμβόλαιό θα ξεκινήσει μόλις τελειώσει αυτό με την Petronas στο Μεξικό , στα τέλη Ιανουαρίου, αργότερα από ό,τι αναμενόταν λόγω καθυστερήσεων αδειοδότησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.