ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Olympic Shipping: Η πρώτη «πράσινη» ελληνική συνεργασία με το GCMD

09:37 - 02 Φεβ 2023 | Ναυτιλία
Olympic Shipping: Η πρώτη «πράσινη» ελληνική συνεργασία με το GCMD
Η Olympic Shipping and Management (OSM) που διοικεί τα πλοία του Ομίλου Ωνάση, έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία που συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Κέντρο για την απανθρακοποίηση στη ναυτιλία (GCMD) με έδρα τη Σιγκαπούρη, σε μια συνεργασία που όπως αναφέρεται εκατέρωθεν θα διαρκέσει για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Ως ένας υπολογίσιμος πλέον συνεργάτης, η OSM, που έχει στόλο αποτελούμενο από 18 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού πετρελαίου, θα συνεισφέρει οικονομικά στα projects του GCMD, ενώ θα προσφέρει τεχνογνωσία και πρόσβαση σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία, στηρίζοντας τις δοκιμές του κέντρου σε πράσινα καύσιμα, εν πλω δέσμευση άνθρακα και άλλες τεχνολογίες.

Όπως ανέφερε η GCDM είναι κρίσιμης σημασίας για την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα το να γίνει μέρος των συζητήσεων για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα στη ναυτιλία, δεδομένου ότι είναι ένα εκ των κορυφαίων κρατών στον κόσμο σε όρους χωρητικότητας, καταλαμβάνοντας το 17% της παγκόσμιας χωρητικότητας, δηλαδή 384 εκατ. dwt και 4870 πλοία σύμφωνα με την UNCTAD.

Ακόμα τα δεδομένα της VesselsValue τοποθετούν την Ελλάδα στην κορυφή στην αγορά δεξαμενόπλοιων με στόλο που αξίζει 56,2 δις και τον δεύτερο πιο ισχυρό στόλο στα πλοία LNG, αξίας 29,1 δις.

Ο CEO της GCMD, Lynn Loo, καλωσορίζοντας την Olympic Shipping είπε, ότι «ο όμιλος Onassis-Olympic Shipping Group φέρνει μια αναγνωρισμένη ελληνική εταιρεία στο προσκήνιο της παγκόσμιας ατζέντας στο κομμάτι της απαλλαγής από ανθρακούχες εκπομπές.

Ο στόχος της GCMD προκειμένου να επωφεληθεί ο ναυτιλιακός τομέας ευθυγραμμίζεται με αυτόν του Ιδρύματος Ωνάση προς όφελος του κοινού.

Είμαστε περήφανοι που έχουμε την OSM μαζί μας ως συνέταιρο και ελπίζουμε ότι αυτό σηματοδοτεί την αρχή μιας μεγαλύτερης συνεργασίας με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.