ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάριος Ηλιόπουλος: Μάχη «χαρακωμάτων» με αιχμή τη MIG

08:27 - 03 Φεβ 2023 | Ναυτιλία
Μάριος Ηλιόπουλος: Μάχη «χαρακωμάτων» με αιχμή τη MIG
Ως τακτική κίνηση με αιχμή εξελίξεις και πέρα του κλάδου της ακτοπλοΐας ερμηνεύεται από στελέχη της αγοράς η κίνηση του ιδιοκτήτη της Sea Jet Μάριου Ηλιόπουλου να αποκτήσει πάνω από το 5% των μετοχών της MIG.

Ουσιαστικά ο έλεγχος του συγκεκριμένου πακέτου, μπορεί να δίνει κάποια δικαιώματα για παρέμβαση εν όψει Γενικής Συνέλευσης της Marfin Investment Group την Δευτέρα, που συγκλήθηκε με σκοπό να εγκριθεί η συμφωνία ανταλλαγής του χρέους της προς την Πειραιώς (τη θυγατρική της Stryx) με τις μετοχές που κατέχει στην ακτοπλοϊκή Attica group, ωστόσο δεν μπορεί να ανατρέψει δεδομένα.

Ουσιαστικά, πέρα από πιθανές αναβολές ή άλλα ερωτήματα που μπορεί να τεθούν για την όλη εξέλιξη - σταθμός στην ακτοπλοΐα , το deal δεν μπορεί να “φρενάρει”. Αυτό τουλάχιστον επισημαίνεται από γνώστες των εξελίξεων, όπως βέβαια και η η συγχώνευση της ΑΝΕΚ με την Attica,. Μπορεί, όπως αναφέρεται, ο κ. Ηλιόπουλος να έχει μια χρόνια “ακτοπλοϊκή” κόντρα με την Attica, καθώς ελέγχει μεγάλο στόλο ταχυπλόων που είναι “απέναντι” σε δρομολόγια της μεγαλύτερης εταιρείας ακτοπλοΐας στη χώρα, ωστόσο δεν αποκλείεται, η κίνηση με τη MIG να είναι μέρος μιας συνολικής επιχειρηματικής στρατηγικής του δραστήριου επιχειρηματία.

Υπενθυμίζεται ότι  ο στόλος της SEAJETS έχει πλέον 21 ενεργά πλοία εξυπηρετώντας 50 λιμάνια και περισσότερες από 380 διασυνδέσεις στο Αιγαίο.
 
Από την πλευρά της η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 35 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 74 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.
 
Με αυτό το μέγεθος και τη σημασία που έχει η Attica για τη διασφάλιση της εδαφικής και κοινωνικής συνοχής της χώρας 12 μήνες το χρόνο  μείζον στοίχημα, με πολιτική και βέβαια οικονομική διάσταση, είναι η συνέχιση της πορείας της ως εγγυητή υπηρεσιών υψηλής στάθμης στους νησιώτες και βέβαια τον τουρισμό της χώρας.
 
 Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 10:44 - 03 Φεβ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.