ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OceanPal: $2 εκατ. από τη χρονοναύλωση του capesize «Baltimore»

11:26 - 07 Φεβ 2023 | Ναυτιλία
OceanPal: $2 εκατ. από τη χρονοναύλωση του capesize «Baltimore»
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία OceanPal πέτυχε νέα συμφωνία χρονοναύλωσης με την Koch Shipping από τη Σιγκαπούρη για το capesize bulker «Baltimore» με έτος κατασκευής το 2005.

Η συμφωνία θα μπει σε ισχύ από τις 9 Φεβρουαρίου έναντι 13,300 δολαρίων την ημέρα για περίοδο 5-8 μηνών. Να σημειωθεί ότι το bulker επί του παρόντος ναυλώνεται από την Enesel Bulk Logistics για 12.900 δολάρια την ημέρα.

Μέσω της συμφωνίας η ελληνική εταιρία θα αποκομίσει το ελάχιστο 2 εκατ. δολάρια για την περίοδο ναύλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η OceanPal είναι spin-off εταιρεία της Diana Shipping της Ελληνίδας εφοπλίστριας Σεμίραμις Παληού και πρόσφατα μάλιστα απέκτησε από την Diana Shipping το «Melia», ένα panamax bulker για 14 εκατ. δολάρια.

Μετά και από αυτή την αγορά, ο στόλος της OceanPal αποτελείται πλέον από δύο bulkers τύπου capesize και τρία panamaxes.

Τέλος η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε αλλαγή CEO, με τον Αμερικάνο Robert Perri να καταλαμβάνει τη θέση του κ. Ελευθέριου Παπατρύφων, με το νέο CEO να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω πως η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για συνεχή ανάπτυξη στον ναυτιλιακό τομέα σε μια κατάλληλη στιγμή του κύκλου.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ισχυρή ομάδα αφοσιωμένων επαγγελματιών για να εφαρμόσουμε την επιχειρηματική μας στρατηγική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.