ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτίδης-Castor Maritime: Αδύναμη η αγορά ξηρού φορτίου στο τρίμηνο

14:21 - 24 Μαϊ 2023 | Ναυτιλία
Παναγιωτίδης-Castor Maritime: Αδύναμη η αγορά ξηρού φορτίου στο τρίμηνο
Η κυπριακή Castor Maritime συμφερόντων του Πέτρου Παναγιωτίδη, ανακοίνωσε τα οικονομικά της μεγέθη για το πρώτο τρίμηνο του 2023, μέχρι και τις 31 Μαρτίου. Συνολικά παρουσίασε μειωμένα κέρδη και ταμειακές ροές, δεδομένου ότι ο τομέας των bulkers παρέμεινε αδύναμος για άλλο ένα τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε:

  • Συνολικά έσοδα από τα πλοία της 24,5 εκατ. δολάεια, σε σχέση με τα 37,8 εκατ. δολάρια του α' τριμήνου 2022 (μείωση 35.2%)
  • Ζημία 6,5 εκατ. δολάρια συγκριτικά με τα 18,5 εκατ. δολάρια κέρδη της αντίστοιχης περσινής περιόδου (μείωση 135%)
  • Ζημία ανά μετοχή 0,07 δολάρια συγκριτικά με τα 0,20 δολάρια του 2022
  • Προσαρμοσμένα EBITDA 9,3 εκατ. δολάρια από 24,2 εκατ. δολάρια

Επίσης στις 7 Μαρτίου συστάθηκε η spin-off Toro, που εισήχθηκε στον Nasdaq και αφορά τα aframax, LR2 και handysize δεξαμενόπλοια της εταιρείας.

Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Πρόεδρος, CEO και CFO της Castor σχολίασε:

«Στο πρώτο τρίμηνο του 2023, ολοκληρώσαμε τη σύσταση της spin off εταιρείας μας, Toro, μεσω της διανομής των κοινών μετοχών της Toro Corp στους μετόχους. Θεωρούμε ότι αυτή η spin-off, αντιπροσώπευε μια σημαντική πληρωμή από την Castor στους μετόχους της.

Η αδυναμία στην αγορά ξηρού φορτίου κατά το πρώτο τρίμηνο επηρέασε τα έσοδα και τις ταμειακές ροές μας, ωστόσο αυτό μπορεί να εξηγηθεί κυρίως από εποχιακούς παράγοντες.

Πιστεύουμε ότι τα βασικά στοιχεία ξηρού όγκου παραμένουν υγιή, δεδομένων των ιστορικά χαμηλών παραγγελιών και τις βελτιωμένες προοπτικές για την κινεζική οικονομία.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου συμφωνήσαμε να πουλήσουμε δύο από τα παλαιότερα bulker μας με σημαντικά κέρδη, που αναμένουμε να φανούν στις επόμενες περιόδους αναφοράς.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.