ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε ο Global Management Challenge στην Ελλάδα

20:22 - 25 Νοε 2008 | Οικονομία
Πολύτιμο εργαλείο εύρεσης εργασίας μέσω της επαφής των φοιτητών με τις επιχειρήσεις αναδείχθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός Global Management Challenge, στη συζήτηση της εκδήλωσης έναρξης του 4ου Διαγωνισμού Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008, με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών, εκπροσώπων εταιρειών και Πανεπιστημίων. Ο διεθνής διαγωνισμός διεξάγεται στην Ελλάδα εδώ και 4 χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ειδικής Γραμματείας για την Ανταγωνιστικότητα.

Ενδεικτική ήταν η ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Κοδέλα, συμμετέχοντα στον περσινό διαγωνισμόGMC 07 και νυν στέλεχος της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά,ο οποίος, εστιάζοντας στην προσωπική του εμπειρία, τόνισε ότι «Το Global Management Challenge, εκτός από ένα άκρως ενδιαφέρον και απαιτητικό παιχνίδι επιχειρηματικής στρατηγικής, μπορεί να αποτελέσει και ένα χρησιμότατο υποστηρικτικό μέσο στην αναζήτηση εργασίας για τους συμμετέχοντες φοιτητές, καθώς δημιουργεί τις πρώτες επαφές με τις επιχειρήσεις»

Στην ομιλία που απηύθυνε ο καθηγητής κύριος Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, τόνισε την εξέλιξη του θεσμού, τόσο βάσει αριθμητικών, όσο και ποιοτικών στοιχείων, δεδομένου ότι φέτος όχι μόνο συμμετέχουν περισσότεροι φοιτητές, αλλά και έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επίσης, αναφέρθηκε στα κίνητρα συμμετοχής στο διαγωνισμό, στα οποία ξεχωρίζουν η δίψα για δικτύωση με άλλους συναδέλφους, ομάδες και εταιρίες, ο ανταγωνισμός, η αρχή της αριστείας και η ανάγκη για ομαδική συνεργασία. Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού έθεσε φέτος τον Διεθνή Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Στρατηγικής Global Management Challenge υπό την αιγίδα της, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση μέσα από την τεχνολογία.

Εύφορο έδαφος για διάλογο έδωσε και η συζήτηση που ακολούθησε, με θέμα «Επαγγελματική Εξέλιξη: με άξονα την Ελλάδα και διεθνή προσανατολισμό», την οποία συντόνισε η κυρία Κατερίνα Καπερναράκου, οικονομική συντάκτρια της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και στην οποία συμμετείχανοι κκ. Κυριάκος Κορολής, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ernst &Young, Μαρία Θεμελή, Αναπληρώτρια Δ/ντρια Επικοινωνίας στη Marfin Egantia Bank, Σταύρος Ισαακίδης, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στην OTE

Academy, Αντώνης Χατζηαντωνάς, Partner στην PricewaterhouseCoopers και Αννα Μαμαλάκη, Διευθύντρια Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού στον όμιλο ΤΙΤΑΝ.

Τόσο οι προαναφερθέντες όσο και οι πανεπιστημιακοί Γ.Μποχώρης, Καθηγητής και Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος (ΜΒΑ TQM) στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Γ. Ιωάννου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρωτής Διευθυντής ΜΒΑ International, τόνισαν τη δυναμική που έχει ο θεσμός και ανέδειξαν τη καταλυτική σημασία του, όσον αφορά στην επαγγελματική εξέλιξη των νέων που συμμετέχουν στον θεσμό, αξιοποιώντας τη δικτύωση που τους προσφέρεται στη διάρκεια του διαγωνισμού. Το σύνολο των ομιλούντων συμφωνήσαν ότι, στο πλαίσιο του παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος εργασίας, ο θεσμός αποτελεί εφαλτήριο για μία φιλόδοξη επαγγελματική πορεία, που δεν περιορίζεται στα στενά γεωγραφικά όρια της Ελλάδας, αλλά επεκτείνεται σε όλη την υφήλιο.

Επίσημος χορηγός του φετινού διαγωνισμού, είναι ηεταιρία SONY ενώ συμμετέχουν ως Μέντορες οι εταιρίες Ernst& Young,Marfin Egnatia Bank, OTEACADEMY, PricewaterhouseCoopers και ΤΙΤΑΝ.

Λίγα λόγια για το διεθνή διαγωνισμό Global Management Challenge

Το Global Management Challenge αποτελεί θεσμό διεθνώς καθώς διοργανώνεται τα τελευταία 30 έτη με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή κρατών και διαγωνιζομένων. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος 450.000 άτομα, ενώ ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 30 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Ο Διαγωνισμός έρχεται να καλύψει την ανάγκη για πρακτική εφαρμογή της θεωρητικής γνώσης, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις ώστε να ξεχωρίσουν οι επιτυχημένοι αυριανοί managers και επιχειρηματίες.

Το σύνολο του διαγωνισμού διεξάγεται μέσω internet στο site www.globalmanager.gr. Οι ομάδες διοικούν εικονικές επιχειρήσεις σε όλους τους λειτουργικούς τομείς, βασιζόμενες σε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο λογισμικό προσομοιωτή. Οι διαγωνιζόμενοι βιώνουν μια μοναδική εμπειρία εξάσκησης στη διοίκηση μιας επιχειρήσεις σε ένα δυναμικό ανταγωνιστικό περιβάλλον που δημιουργείται στο Διαδίκτυο.

Στον 4ο Διαγωνισμό Ελλάδας συμμετέχουν φοιτητές από τα εξής Πανεπιστήμια :

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Εθνικό και Καποδιστριακό Παν

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.