ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσα στο επόμενο διάστημα ο διαγωνισμός για τις άγονες αερογραμμές

14:24 - 13 Οκτ 2009 | Οικονομία
Μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί ο νεός διαγωνισμός για το θέμα των 24 άγονων γραμμών, σύμφωνα με απόφαση της νέας ηγέσιας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ύστερα από συνάντηση με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών.

Ο Υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο αρμόδιος Υφυπουργός για τις Μεταφορές, Νίκος Σηφουνάκης ανακοίνωσαν ότι «ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί με όρους απόλυτης διαφάνειας και με βάση τα κοινοτικά δεδομένα και ισχύοντα, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εξυπηρέτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών».

Ο νέος διαγωνισμός, με προυπολογισμό 35 εκατ. ευρώ, θα είναι μειοδοτικός με κύριο κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη προσφορά. Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει προσφορές για 1 έως 24 γραμμές και κάθε προσφορά θα είναι αυστηρά και μόνο για μία μεμονωμένη γραμμή.

Σημειώνεται ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν εκφράσει ενδιαφέρον οι Olympic Air, Aegean Airlines, Astra Airlines, Athens Airways, Hellas Jet, Sky Express, καθώς και η ρουμανική Carpat Air. Τα συγκεκριμένα άγονα δρομολόγια εκτελούν σήμερα οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια, θα προκηρυχθεί μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.