ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eπαφές "αστραπή" στην Ευρώπη - Παπακωνσταντίνου (BBC): "Η Eλλάδα δεν είναι Ισλανδία" - Καπράλος (CNN Turk): "Δεν θα πτωχεύσουμε"

14:43 - 10 Δεκ 2009 | Οικονομία
(upd) Σε μπαράζ δηλώσεων έχουν επιδοθεί Έλληνες αξιωματούχοι σε μία προσπάθεια αντιστροφής του δυσμενούς κλίματος για την ελληνική οικονομία. Τόσο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από το ΒΒC, όσο και ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος από το CNN Turk εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους και τη βεβαιότητά τους ότι η ελληνική οικονομία θα βγει πιο ισχυρή από την κρίση.

Την άποψή του πως η Ελλάδα δικαιούται μια θέση στην ευρωζώνη εξέφρασε μιλώντας στο BBC o Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σε ερώτηση του ανταποκριτή του βρετανικού τηλεοπτικού μέσου στην Αθήνα πως υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως η Ελλάδα δε θα έπρεπε αν είναι στην ευρωζώνη καθώς "μαγείρεψε" τα στοιχεία για να μπεi, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τονίζοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως η χώρα δικαιούται να έχει το ευρώ, γιατί "παίζει σύμφωνα με τους κανόνες". Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την άποψη πως η Ελλάδα "δεν είναι Ισλανδία",και πως τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη εβδομάδα ταξίδια για επαφές με θεσμικούς και υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας και της Γερμανίας την Τρίτη και της Μ. Βρετανίας την Τετάρτη, σε μιά προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και ταυτόχρονα, κατά τις πληροφορίες, να εξασφαλίσει τις δυνατότητες δανεισμού το 2010.

κ. Σπ.Καπράλος


Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση εξέφρασε μιλώντας στο CNN Turk ο πρόεδρος του Χ.Α. κ. Σπ. Καπράλος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση πτώχευσης της χώρας μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.