ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο στόμα του - βρετανικού - λύκου!

09:09 - 16 Δεκ 2009 | Οικονομία
Επαφές με όλους όσους λοιδωρούν και ρίχνουν τα βέλη τους στην ελληνική οικονομία θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο, κατά τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στο εξωτερικό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα επισκεφθεί τους Financial Times, τον Economist και το Bloomberg, προκειμένου να εξηγήσει τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλεται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στον ίσιο δρόμο.

Παράγοντες της αγοράς του Λονδίνου, τόνιζαν χθες στο 'R' ότι οι ξένοι επενδυτές αναμένουν την εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε πριν από δύο μέρες ο πρωθυπουργός, αν και σε κάθε περίπτωση, οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Χθες άλλωστε, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά τη συνάντησή του με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών κυρία Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις που θα εφαρμοστούν με μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στη φορολογία για την οποία θα προταθεί καινούργια νομοθεσία το Φεβρουάριο.

Από την πλευρά της η κα Λαγκράντ απαντώντας σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τα μέτρα που πήρε ο Ελληνας πρωθυπουργός απάντησε μονολεκτικά στα αγγλικά (execute) 'άμεση εφαρμογή'.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε στο Βερολίνο και με το Γερμανό ομόλογό του κ. Wolfgang Schauble.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών είπε ότι, 'το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει, είναι το θέμα της αξιοπιστίας. Οι εταίροι μας θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή γίνονται σοβαρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, περιμένουν να δουν, όμως, έργα και αυτό θα αποτυπωθεί αφενός μεν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης τον Ιανουάριο, αλλά, βεβαίως, και στην πορεία της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες'.

Και πρόσθεσε: 'Νομίζω πως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν ότι η συνοχή της ζώνης του ευρώ εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν όλα τα μέλη. Η Ελλάδα λειτουργεί στο πλαίσιο του ευρώ με πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων που έχει και ξέρει ότι εδώ υπάρχει ένα διπλό στοίχημα. Είναι να μπορέσουμε να βάλουμε τάξη στα οικονομικά μας, προς όφελος του Ελληνα πολίτη, αλλά, βεβαίως, και απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους και στις διεθνείς αγορές'.

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.