ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπέρ της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών η ΕΣΕΕ

15:04 - 05 Ιαν 2010 | Οικονομία
Υπέρ του νομοσχεδίου για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών νέων ατόμων για πρόσληψη που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας εμφανίζεται η ΕΣΕΕ. Σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β.Κορκίδης, δηλώνει «υπέρ των μέτρων επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας».

''Το Σχέδιο Νόμου επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών νέων ανέργων ηλικίας έως 30 ετών που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αντιμετωπίζεται θετικά από την ΕΣΕΕ και έχει μάλιστα διττή σημασία. Αφενός δίνει σοβαρό κίνητρο πρόσληψης νέων ανέργων, δεδομένου ότι η ανεργία στους νέους είναι πολύ υψηλή, αφετέρου διασφαλίζει για μια τετραετία τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις, αφού οι εργοδότες που θα μετάσχουν στη σχετική ρύθμιση δεν θα προβούν σε απολύσεις.

Εδώ και ένα χρόνο, με αφορμή την οικονομική κρίση, η επιδότηση της εργασίας αποτελεί πάγιο αίτημα της ΕΣΕΕ, αφού είναι η μόνη επιλογή που μας δίνει τη δυνατότητα να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της απασχόλησης για το 2010 και να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας στο εμπόριο,'' αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ.Κουτρουμάνης, δήλωνε σε ραδιοφωνική συνέντευξη χθες πως το πρόγραμμα αυτό θα είναι τετραετίας και θα έχει επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών στο σύνολο για τον πρώτο χρόνο, δηλαδή στο 100%, το δεύτερο χρόνο στο 75%, τον τρίτο στο 50% και τον τέταρτο στο 25%.

Οπως διευκρίνισε ο υφυπουργός, σε πρώτη φάση θα αφορά επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν μέχρι 50 άτομα. Αν οι επιχειρήσεις ανταποκριθούν, θα είναι αρκετές χιλιάδες οι εργαζόμενοι νέοι, θα είναι ίσως 15.000 ίσως 20.000 νέοι εργαζόμενοι οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτά τα προγράμματα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:14 - 05 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.