ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΔΝΤ έρχεται στην Ελλάδα!

18:10 - 11 Ιαν 2010 | Οικονομία
Το ΔΝΤ έρχεται στην Ελλάδα!
Επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ΔΝΤ στη χώρα μας. Κλιμάκιο του Διεθνούς Οργανισμού θα διερευνήσει τη δυνατότητα παροχής «τεχνητής βοήθειας» στη χώρα μας, σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό. Όπως εξηγούν οικονομικοί παράγοντες, πρόκειται για "στενό μαρκάρισμα" προς την κυβέρνηση εκ μέρους της Κομισιόν ασκώντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο πίεση για τη λήψη άμεσων μέτρων.

Η επίσκεψη του κλιμακίου εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επιθεωρήσεων του Oργανισμού, ανέφερε το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters μετά την επίσκεψη μεικτού κλιμακίου της ΕΕ και της ΕΚΤ την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το σχέδιο, θα γίνει αποδεκτό από την Κομισιόν χωρίς προβλήματα.

«Το τελικό προσχέδιο, το οποίο θα αποσταλεί στην Κομισιόν σε περίπου μία εβδομάδα θα ικανοποιήσει πλήρως και θα περάσει», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ ζήτησαν ποσοτικοποίηση των μέτρων του προγράμματος σταθεροποίησης, καθώς και πώς θα επηρεαστεί το έλλειμμα από τις μεσοπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

«Το σχέδιο αυτό το έχουμε επεξεργαστεί με την Κομισιόν, υιοθετήσαμε τις προτάσεις. Φυσικά έχουμε τον τελικό λόγο στο κείμενο και θα περάσει από τους υπουργούς της κυβέρνησης στην Αθήνα, αλλά το τελικό κείμενο θα γίνει πλήρως αποδεκτό από όλους».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πιθανότητα η ΕΕ να απορρίψει το ΠΣΑ είπε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Νομίζουμε ότι θα περάσει χωρίς κανένα πρόβλημα».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 11 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.