ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στρος - Καν (ΔΝΤ): Οι φόβοι για ''διπλή ύφεση'' παραμένουν

14:23 - 18 Ιαν 2010 | Οικονομία
Ισχυρότερη από την αναμενόμενη είναι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, αν και ‘’εύθραστη’’ δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζοντας παράλληλα πως, αν και το σενάριο «διπλής ύφεσης» δεν είναι πολύ πιθανό, θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν ορισμένες οικονομίες αποσύρουν πολύ νωρίς τα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

«Οι προβλέψεις που θα δημοσιοποιήσουμε σε λίγες ημέρες θα δείξουν ότι η αυτή ανάκαμψη είναι ταχύτερη και ισχυρότερη απ' ότι αναμέναμε αρκετούς μήνες πριν,» δήλωσε από το Τόκιο ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

Όπως είπε, Κίνα, Ινδία και άλλες αναδυόμενες ασιατικές οικονομίες «οδηγούν την κούρσα» της παγκόσμιας ανάκαμψης και είναι πλέον πολύ κοντά στην επιστροφή τους στα προ της κρίσης επίπεδα, ενώ ασθενέστερη είναι η ανάκαμψη σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Ο Στρος – Καν επανέλαβε ότι οι χώρες δεν πρέπει να αποσύρουν πρόωρα τα έκτακτα πακέτα στήριξης. «Το σχέδιο απόσυρσης «πρέπει να σχεδιαστεί σήμερα», αλλά να μην υλοποιηθεί σε αυτή την περίοδο, επειδή οι οικονομίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κρατική στήριξη και η ιδιωτική κατανάλωση παραμένει ασθενής,’’ τόνισε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.