ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΚΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το λιγνιτωρυχείο Βεύης

18:58 - 08 Φεβ 2010 | Οικονομία
Επισπεύδεται η διαδικασία μίσθωσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης στο νομό Φλώρινας, με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ι. Μανιάτη που καλεί τους υποψήφιους επενδυτές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον σε διάστημα 35 ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του λιγνιτωρυχείου που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση το 2006, κηρύχθηκε άγονος το καλοκαίρι του 2009. Με την ίδια απόφαση "στη βάση των Διατάξεων του Μεταλλευτικού Κώδικα, αναφέρει το ΥΠΕΚΑ σε σημερινή ανακοίνωση, είχε απευθυνθεί πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου. Ωστόσο, η Επιτροπή που είχε συγκροτηθεί με σκοπό τη διενέργεια διαπραγματεύσεων για την απευθείας εκμίσθωση σε ενδιαφερόμενη εταιρία ή επιχειρηματικό σχήμα, δεν συνεδρίασε".

Το ΥΠΕΚΑ προχωρά τώρα σε νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση του λιγνιτωρυχείου. Η διαδικασία επιλογής του μισθωτή θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή που θα συγκροτηθεί αυτήν την εβδομάδα, με απόφαση του κ. Μανιάτη, ενώ κριτήριο θα αποτελέσει η πιο συμφέρουσα προσφορά για το Ελληνικό Δημόσιο.

Το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι για λόγους απόλυτης διαφάνειας και ενημέρωσης όλων των πιθανών ενδιαφερομένων, η σχετική ανακοίνωση θα σταλεί προς δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης και σε επτά Ελληνικές εφημερίδες. Επιπλέον, θα γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα υποβληθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.