ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέσεις Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τη φορολογία ακινήτων

14:57 - 09 Φεβ 2010 | Οικονομία
«Σε μια περίοδο κρίσιμη για τις εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας και ειδικότερα για τις μικρομεσαίες, η ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, οι στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, οι ακάλυπτες επιταγές και η άδικη φορολογική μεταρρύθμιση οδηγούν πολλές εξ’ αυτών σε αναστολή των εργασιών τους». Τα ανωτέρω δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στην φορολογία και εμπορική αξία των ακινήτων και τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν στην οικονομία και την κοινωνία.

Ο κ. Κορκίδης ανέφερε επίσης τα εξής:

Στις προαναφερθείσες επιβαρύνσεις έρχεται να προστεθεί και η νέα δέσμη μέτρων για την φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας, η οποία αναμένεται να προκαλέσει ένα domino αντιδράσεων και επιπτώσεων στην αγορά, όπως :

-        Κλείσιμο ιδιόχρηστων επαγγελματικών χώρων

-        Κλείσιμο ενοικιαζόμενων καταστημάτων

-        Νέκρωση εμπορικών κέντρων από τα λουκέτα των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

-        Έξαρση παραεμπορίου και εμφάνιση πάγκων υπαίθριων πωλητών μπροστά από τα καταστήματα

-        Κατασχέσεις ακινήτων

-        Πτώχευση οικοδομικών εταιρειών

Αναφορικά με το φόρο ακίνητης περιουσίας, το ΕΤΑΚ καταργείται και αντικαθίσταται από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας( Φ.Μ.Α.Π), ο οποίος αναμένεται να επιβαρύνει ετησίως τους ιδιοκτήτες ακινήτων, χωρίς να έχει καθοριστεί το όριο της αντικειμενικής αξίας ούτε το ποσοστό επιβάρυνσης.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε,  η συνεργασία και η συναίνεση μεταξύ των παραγωγικών φορέων της χώρας, αποτελεί προαπαιτούμενο για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των μέτρων και την κοινωνική ειρήνη.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.