ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατεβάζει ρολά ο δημόσιος τομέας - Σήμερα η πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ

09:05 - 10 Φεβ 2010 | Οικονομία
Με 24ωρη πανελλαδική απεργία απαντά σήμερα η ΑΔΕΔΥ στις αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική. Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αν τα νομοσχέδια για την φορολογική και την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης είναι πολύ σκληρά. Βασικά αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι η αύξηση των μισθών στο Δημόσιο, η ενίσχυση της απασχόλησης και ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού.

Στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν:

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις εφορίες, το προσωπικό των Ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες.

- Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

- Κλειστά θα παραμείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς απεργούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι πανεπιστημιακοί και το προσωπικό των ΤΕΙ.

- Ματαίωση όλων των πτήσεων, καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η κεντρική συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματισθεί για τις 10:30 στην πλ. Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, απεργία και στον ιδιωτικό τομέα έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, που πραγματοποιεί συγκεντρώσεις σε 65 πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 στην πλ. Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά την ίδια ώρα στον ηλεκτρικό σταθμό.

Η ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσει την Πέμπτη αν θα πραγματοποιήσει και άλλη απεργία στις αρχές Μαρτίου ή θα συμμετάσχει στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 24 Φεβρουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.