ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τώρα «βλέπουν» επενδυτικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και Ισπανία

09:32 - 11 Φεβ 2010 | Οικονομία
Oι κρίσεις πάντα δημιουργούν ευκαιρίες, και όπως φαίνεται, η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαψεύσει αυτόν τον «κανόνα». Η εικόνα των διεθνών αγορών τις τελευταίες δύο μέρες, δείχνει πως η ( μικρή ) χώρα μας, κατάφερε να βγάλει τους ταύρους από το … καβούκι τους. Μέχρι και η Wall Street χόρεψε … καλαματιανό στο άκουσμα της διάσωσης της Ελλάδας.

Οπως άλλωστε δήλωσε και ο κορυφαίος διαχειριστής κεφαλαίων της Macquarie Funds, κ. Kingsley Jones σε συνέντευξή του στο CNBC, έχει σίγουρα έλθει η στιγμή να αρχίσουμε να κοιτάμε για επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά. Οπως είπε, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, πως το μαζικό ξεπούλημα στο ελληνικό χρηματιστήριο, έχει δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες. Ο ίδιος δηλώνει πως το fund του, κοιτάει ιδιαίτερα προς την πλευρά των μετοχών της ΔΕΗ και της Τιτάν, καθώς οι εταιρείες αυτές, έχουν ζήσει ένα υπερβολικό sell-off, και το γεγονός είναι πως κρύβουν σημαντική αξία.

Συγκεκριμένα όπως είπε για την ΔΕΗ : « Δεν πρόκειται ποτέ η Ελλαάδα να ζήσει χώρις φώτα!». Αλλά ούτε και χωρίς τσιμέντο, θα προσθέταμε εμείς.

Παράλληλα, ο κ. Jones δήλωσε πως βλέπει σημαντικές ευκαιρίες και στην ισπανική αγορά και μάλιστα η Macquarie Funds έχει ήδη αρχίσει και αγοράζει ισπανικές μετοχές.

Οπως είπε, υπάρχουν σημαντικά θέματα στην χώρα, γι αυ΄το εξάλλου δέχθηκε και αυτές τις πιέσεις στην αγορά των μετοχών της, όμως υπάρχουν πολλές μετοχές εταιρειών, όπως αυτές το αγροτικού τομέα, οι οποίες είναι διεθνείς εταιρείς. Μπορεί λοιπόν η Ισπανία να ζει μία περίοδο αδυναμίας, όμως αυτές οι εταιρείες, απλά θα συνεχίσουν να παράγουν κέρδη. Στις κορυφαίες επιλογές του fund από το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, είναι οι Viscofan, Ebro Puleva, Repsol και Caf.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.