ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερος ο Γ. Αποστολίδης της Ακρόπολις ΑΧΕ

12:02 - 12 Φεβ 2010 | Οικονομία
Ποσωρινά ελεύθερος, μετά από διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης, αφέθηκε μετά την απολογία του σχετικά με την υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ, ο ένας εκ των τριών υπευθύνων της χρηματιστηριακής εταιρίας Ακρόπολις και πρόεδρός της, κ. Γ. Αποστολίδης.
Ο κατηγορούμενος, που υπέβαλε στον εφέτη ανακριτή κ. Γιώργο Λέκκα πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, κλήθηκε να λογοδοτήσει για τις κατηγορίες της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορίες αφορούν την ζημιογόνα αγοραπωλησία δομημένου κρατικού ομολόγου, με την μεσολάβηση της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία το 2007.

Μετά την απολογία, ο εφέτης ανακριτής είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας έκρινε πως πρέπει να επιβληθεί προσωρινή κράτηση. Την διαφωνία θα κληθεί να λύσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών που θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή τόσο οι Σοφ. Πρινιωτάκης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», ο οποίος όμως εξακολουθούσε να έχει ενεργό ανάμειξη στις εταιρικές υποθέσεις, και Θ. Πρινιωτάκης, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, όσο και τα δύο στελέχη της JP Morgan Αβραάμ Σαββίδης (που έχει αποπεμφθεί από την εταιρεία) και Χάρης Αδαμόπουλος.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 12 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.