ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αθ. Ορφανίδης: Υπερβολικά τα spread στην Ελλάδα- Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα

23:39 - 15 Φεβ 2010 | Οικονομία
Υπερβολική χαρακτηρίζει την εκτίναξη του spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κύπρο, θεωρώντας ότι δεν εκφράζουν την πραγματικότητα.

Οι αγορές δεν αντιδρούν πάντα με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία που εμφανίζει μία χώρα, υπερβάλλοντας στις αντιδράσεις τους ανάλογα με τη φημολογία, πρόσθεσε ο κ. Ορφανίδης. Στην προκειμένη περίπτωση, η άνοδος των spread στα ελληνικά ομόλογα δεν αντανακλά τη βεβαιότητα ότι η ευρωζώνη δεν πρόκειται ποτέ να καταρρεύσει.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανέφερε ότι η πολιτική στήριξη που παρείχε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα κρίνεται πολύ θετική, ενώ εξέφρασε και τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση.

Μάλιστα, ο κ. Ορφανίδης έδωσε εμμέσως ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «εμπιστεύομαι την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την συμμετοχή των ελλήνων φορολογουμένων. Επιπλέον, δεν έκρυψε και την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.