ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανή συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο

11:02 - 22 Φεβ 2010 | Οικονομία
Στο εμιράτο του Αμπού Ντάμπι βρέθηκε το Σάββατο η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Εκεί έγιναν συζητήσεις περί αναπτυξιακής συνεργασίας, καθώς και πιθανής συμμετοχής του εμιράτου στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο. Στις συζητήσεις συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, με πρώτη συνάντηση της στην Αθήνα τις επόμενες εβδομάδες.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας αναφέρεται πως «στόχος του Υπουργείου είναι να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με προσέλκυση επενδύσεων από το Αμπού Ντάμπι αλλά και με την ενεργό παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της δυτικής περιοχής του εμιράτου.

»Στόχος επίσης, είναι η συμμετοχή του Αμπού Ντάμπι στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς».

Το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο θα λειτουργήσει ως χρηματοδοτικό εργαλείο για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, προωθώντας νέα μοντέλα χρηματοδότησης.

Δεν θα ανταγωνίζεται το τραπεζικό σύστημα και οι χρηματοδοτικές δράσεις του θα εστιάζονται σε τομείς όπως: η πράσινη ενέργεια, οι αστικές αναπλάσεις, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, η βιοτεχνολογία, ICT και τεχνολογικές καινοτομίες, τα μεγάλα έργα υποδομής, κ.ά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.