ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκαπέντε τράπεζες "βοήθησαν" στο κρυφό έλλειμμα!

12:14 - 22 Φεβ 2010 | Οικονομία
Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, η Ελλάδα οργάνωσε swaps μαζί με περίπου 15 συνολικά χρηματιστηρικές εταιρείες και τράπεζες, οι οποίες πιθανότατα να βοήθησαν την χώρα να κρύψει το έλλειμμα της.

Όπως ανέφερε πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, τα swaps είχαν συμφωνηθεί πριν από το 2008, όταν η Eurostat άλλαξε τους κανόνες για τις συναλλαγές αυτές, έτσι ώστε να περιορίσει τη χρήση τους.

Η Goldman Sachs μάλιστα,που παρείχε στην Ελλάδα χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων μέσω του περίφημου swap του 2002, πιθανότατα να είναι μία από τις σημαντικότερες συμμετέχουσες και σε αυτές τις συμφωνίες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επίσης, οι 15 αυτές επενδυτικές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους primary dealers των ελληνικών ομολόγων. Το 2009 η Ελλάδα είχε 21 dealers, συμπεριλαμβανομένων των Citigroup, Barclays και Morgan Stanley. Προς το παρόν, αναφέρει το Bloomberg, οι τρείς αυτές τράπεζες και η Goldman Sachs, αρνούνται να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 22 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.