ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Βεστερβέλε: Ακατάλληλες για την ώρα οι συζητήσεις για βοήθεια στην Ελλάδα

13:00 - 02 Μαρ 2010 | Οικονομία
Οι συζητήσεις για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα είναι ακατάλληλες για την ώρα, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών και αναπληρωτής καγκελάριος Γκουίντο Βεστερβέλε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η αντιπαράθεση σχετικά με την «πιθανότητα» οικονομικής στήριξης της Ελλάδας προκαλεί νευρικότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές, αντί για εμπιστοσύνη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ, η οποία συνεχίσει να διαψεύδει τα σενάρια για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ στο παρασκήνιο οι φήμες μιλούν για γαλλογερμανικό σχέδιο στήριξης, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει αγορές -ή εγγυήσεις για αγορές- ελληνικών ομολόγων έως 30 δισ. ευρώ από κρατικές τράπεζες των δύο αυτών χωρών και όχι μόνο.

«Θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα, o Έλληνας πρωθυπουργός θα βρίσκεται την Παρασκευή στο Βερολίνο για διαβουλεύσεις», δήλωσε την Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος. «Οι αγορές πρέπει να πειστούν ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους της», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.