ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η Γερμανία δεν θα προσφέρει στην Ελλάδα ''ούτε ένα σεντ''

13:55 - 05 Μαρ 2010 | Οικονομία
Η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφέρει στην Ελλάδα ούτε ένα σεντ οικονομικής βοήθειας, είπε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Rainer Bruederle.

"Η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα σεντ", είπε ο Bruederle  σε εκδήλωση στο Βερολίνο, λέγοντας ότι κάθε μέλος της ΕΕ είναι υπεύθυνο για τις  δικές του υποθέσεις και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει  αποτελεσματικά το σχέδιο λιτότητας.
  
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel και ο πρωθυπουργός Γιώργος  Παπανδρέου θα συναντηθούν σήμερα το απόγευμα. Ο Γ.Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι η Ελλάδα μόνο πολιτική και όχι οικονομική στήριξη.

Draghi: Τα μέτρα Ελλάδας έπεισαν την ΕΚΤ

Ο Mario Draghi, μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής  Τράπεζας, είπε την Παρασκευή ότι τα νέα μέτρα της Ελλάδας είναι "πολύ σοβαρά"  και κατάφεραν να πείσουν τις αγορές, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τα χρήματα των Γερμανών

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πρέπει να περιμένουμε ότι θα χρειαστούν τα χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για τη διάσωση της Ελλάδας,'' δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

''Η Ελλάδα παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εξυγίανσης. Δεν περιμένω ότι θα καταστεί αναγκαία η βοήθεια από το εξωτερικό. Αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί,'' είπε.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι είναι η συνάντηση Παπανδρέου - Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 05 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.