ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα και τρεις ακόμα χώρες της ΕΕ ζητούν έρευνα για αγορά CDS

08:12 - 12 Μαρ 2010 | Οικονομία
Την άμεση διεξαγωγή έρευνας για το ρόλο και τις επιπτώσεις κερδοσκοπικών κινήσεων που συνδέονται με την διαπραγμάτευση credit default swaps επί κρατικών ομολόγων χωρών της ΕΕ, καθώς και την εξακρίβωση τυχόν κατάχρησης της αγοράς, ζήτησαν τέσσερις χώρες της ΕΕ την Πέμπτη.

Σε κοινή τους επιστολή προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Jose Manuel Barroso και τον  Ισπανό πρωθυπουργό Jose Luis Rodriquez Zapatero, που φέρει ημερομηνία 10 Μαρτίου, οι  ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου και της Ελλάδας ζητούν επίσης να  αυξηθεί η διαφάνεια στην αγορά παραγώγων.

"Για το λόγο αυτό προτείνουμε θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, σε Ευρωπαϊκό  επίπεδο, έρευνα για τον ρόλο και τις επιπτώσεις των κερδοσκοπικών πρακτικών σε σχέση με  τις συναλλαγές CDS σε κρατικά ομόλογα ευρωπαϊκών χωρών", αναφέρεται στην επιστολή.

"Πρέπει να αποτρέψουμε κερδοσκοπικές κινήσεις που προκαλούν τόση αβεβαιότητα στην  αγορά ώστε οι τιμές να μην παρέχουν πλέον ακριβή πληροφόρηση και η χρηματοδότηση μιας  χώρας να φθάνει σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα", σύμφωνα με την επιστολή.

Η επιστολή φέρει την υπογραφή του Γάλλου πρόεδρου Nicholas Sarkozy, του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Jean-Claude Juncker, της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.