ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάμψη ζήτησης, εσόδων αναμένουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες με μεγάλα ελλείμματα

12:51 - 22 Μαρ 2010 | Οικονομία
Οι Deutsche Telekom, Pernod Ricard και Lafarge περιλαμβάνονται στις εταιρείες εκείνες που αναμένουν κάμψη της ζήτησης, καθώς χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για τη μείωση των ελλειμμάτων τους. Τα ανωτέρω αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Τα προγράμματα λιτότητας που ακολουθούν οι συγκεκριμένες χώρες είναι πιθανό να εντείνουν την υποχώρηση των εσόδων για τις εταιρείες, η ανάκαμψη των οποίων χαρακτηρίζεται «εύθραυστη».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, το 67% των στελεχών των 18 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών κάνει λόγο για έσοδα από τις εν λόγω χώρες αμετάβλητα ή ελαφρώς βελτιωμένα σε σχέση με το 2009. Άλλοι μερίδα ερωτηθέντων κάνει λόγο για κάμψη των εσόδων, η οποία και έγινε εμφανής από την περασμένη χρονιά.

«Το δεύτερο εξάμηνο χρήσης, τα έσοδα (από τις χώρες που έχουν προβλήματα με το χρέος τους) θα μειωθούν. Οι πελάτες αναμένονται πιο επιφυλακτικοί», αναφέρει μέλος του ΔΣ της Deutsche Telekom.

Η Lafarge, η μεγαλύτερη τσιμεντοβιομηχανία του κόσμου, ήρθε αντιμέτωπη με τη μείωση κατά 8% του όγκου πωλήσεων στην Ελλάδα και 15% στην Ισπανία, αντίστοιχα.

Η Pernod Ricard, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία – παραγωγός liquor στην Ελλάδα, με brands όπως το Chivas Regal και η Absolut vodka, έχει μεγάλες δυσκολίες στην αγορά της Ισπανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.